Πάτρα: Οι κινητοί "σίφουνες" της Ρήγα Φεραίου - Κίνδυνος για τους πεζούς

Ομάδες νεαρών ποδηλατών επιδίδονται σε κόντρες κατά μήκος του πεζόδρομου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα κατάσταση φαίνεται πως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, σχετικά με την διεύλευση τροχοφόρων και συγκεκριμένα ποδηλάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του tempo24.gr, ομάδα τουλάχιστον 10 νεαρών ατόμων σε τακτικά χρονικά διαστήμα, "παρελαύνει" κατά μήκος του πεζόδρομου με ιδιαιτέρως υψηλές ταχύτητες. Οι αναβάτες επιδίδονται σε "κόντρες" για την ανάδειξη του γρηγορότερου ποδηλάτη, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στους αμέριμνους πολίτες που περπατούν στο σημείο. Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την ημέρα των εορτών των Χριστουγέννων, όπου οι "σίφουνες" της Ρήγα Φεραίου, εμφανίστηκαν από το πουθενά και κάνοντας "σλαλομ" ανάμεσα στους πεζούς, μικρούς και μεγάλους που απολάμβαναν την βόλτα τους αμέριμνοι, αναστάτωσαν την περιοχή. Συγκεκριμένα λίγο ελειψε δυο εκ των ποδηλατών να πέσουν πάνω σε παρέα, όταν στην προσπάθεια τους να προσπεράσουν ο ένας τον άλλο, χωρίστηκαν ανάμεσα στο πλήθος και πέρασαν "ξυστά" από γυναίκα.

 Η νεαρή μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες σάστισε, όταν ξαφνικά είδε δυο ποδήλατα να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω της και κυριολεκτικά την τελευταιά στιγμή να την προσπερνούν στο παρά πέντε! Πριν καλά καλά καταλάβει τι είχε συμβεί, ακολούθησε η "επέλαση" και των άλλων ποδηλάτων, με τους πεζούς να μένουν έκπληκτοι..

Λίγα λεπτά αργότερα οι αναβάτες, έκαναν εκ νέου την εμφάνιση τους, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που εγκυμονεί το "παιχνίδι" τους.

Μ.Κ.Π

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ