Μίντλεσμπρο – Λέστερ: "Κόλλησαν" στο… μηδέν

Premier League

Άνευ ουσίας και ιδιαίτερα «φτωχό» το πρώτο ημίχρονο στο Riverside, με τη Μίντλεσμπρο να δίνει, μεν, ελπίδα στους οπαδούς της για το θετικό αποτέλεσμα βάσει της προσπάθειας που έκανε στο γήπεδο, όμως δεν απειλούσε όπως θα ήθελε και όπως... θα έπρεπε ώστε να σκοράρει, την εστία του Σμάιχελ. Η Λέστερ, είχε ένα διαγώνιο σουτ του Φουχς που πέρασε άουτ στα καλά, πρώτα της λεπτά, όμως από το 15' κι έπειτα υποχρεώθηκε να επιλέξει την ευθύτητα και την ταχύτητα όποτε έβγαινε μπροστά, με τη «Μπόρο» να έχει την πρωτοβουλία στις κινήσεις και τον Τραορέ από δεξιά να ψάχνει τα γεμίσματα που θα προκαλέσουν ζημιά στις «αλεπούδες».

 


Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο μονόπλευρο στην επανάληψη, με τη Λέστερ να δείχνει πιο τολμηρή και διατεθειμένη να ισορροπήσει την εικόνα της αναμέτρησης και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, μεταφέροντας αρκετούς από τους παίκτες της στο χώρο της Μίντλεσμπρο. Οι γηπεδούχοι, εκτός από τον Τραορέ, είχαν σε καλή μέρα και τον Τζορτζ Φρέντ, ο οποίος από αριστερά έψαχνε τις λύσεις που αναζητούσε η ομάδα του. Είχε ένα σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Σμάιχελ, μια σέντρα που πέρασε ακριβώς μπροστά από την εστία του Δανού, ενώ στο 68' μπήκε από αριστερά στην περιοχή περνώντας δύο αντιπάλους, όμως το σουτ με το δεξί ήταν κάκιστο.

Ο Ρανιέρι απέσυρε τους Οκαζάκι και Μαχρέζ δίχως να έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοσή τους, ο Ουγιόα στην περιοχή αδυνατούσε να τα βάλει με τους αμυντικούς της «Μπόρο» και στο 83' ο Γκαστόν Ραμίρεζ έχασε τρομερή ευκαιρία με συρτό σουτ από θέση βολής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ! Μια κακή κεφαλιά του Ουγιόα στις καθυστερήσεις δεν ανησύχησε τον Γκουζάν, ο οποίος νίκησε τον Κινγκ σε άλλη μια κεφαλιά στο 95' στην τελευταία επικίνδυνη στιγμή και το ματς ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Οι συνθέσεις:
Μίντλεσμπρο: Γκουζάν, Φάμπιο, Τσέιμπερς, Γκίμπσον, Μπαραγκάν (34' Φρεντ), Φορσό (89' Λέντμπιτερ), Ντε Ρόουν, Κλέιτον, Τραορέ (80' Ντάουνινγκ), Νεγρέδο, Ραμίρεζ
Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Χουτ, Μόργκαν, Φουχς, Κινγκ, Αμαρτέι, Μεντί (83' Ολμπράιτον), Μάχρεζ (71' Μούσα), Οκαζάκι (74' Γκρέι), Ουγιόα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: 
Δευτέρα 2/1 
Μίντλεσμπρο- Λέστερ 0-0 
Έβερτον- Σαουθάμπτον 17:00 
Μάντσεστερ Σίτι- Μπέρνλι 17:00 
Σάντερλαντ- Λίβερπουλ 17:00 
Γουέστ Μπρομ- Χαλ 17:00 
Γουέστ Χαμ- Μάντσεστερ Γ. 17:00 

Τρίτη 3/1 
Μπόρνμουθ- Άρσεναλ 21:45 
Κρίσταλ Πάλας- Σουόνσι 22:00 
Στόουκ- Γουότφορντ 22:00 

Τετάρτη 4/1 
Τότεναμ- Τσέλσι 22:00
Πηγή:www.gazzetta.gr