Όλο το χρονικό από τη συντριβή του αεροπλάνου στη Ρωσία - Τα πρόσωπα της τραγωδίας: Όμορφες χορεύτριες, μουσικοί και δημοσιογράφοι

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Οι όμορφες χορεύτριες των μπαλέτων του Ensemble Alexandrov, οι αγαπημένοι στους Ρώσους μουσικοί της Χορωδίας τους Στρατού αλλά και δημοσιογράφοι που ακολουθούσαν την αποστολή στη Λαττάκεια της Συρίας όπου θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο, είναι μεταξύ των 92 νεκρών της συντριβής του Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα.

Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι, 27 πλοία, 37 δύτες, τέσσερα ελικόπτερα, drones αλλά και υποβρύχια μηχανήματα παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων της τραγωδίας. Από νωρίς, οι αρχές έχουν προειδοποιήσει πως είναι σχεδόν απίθανο κάποιος από τους επιβαίνοντες να βρεθεί ζωντανός.

info2.jpg

info1.jpg

Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι Ρώσοι δημοσιεύουν φωτογραφίες των θυμάτων, ενώ ολόκληρη η χώρα έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Το Russia Today, μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το Μέγαρο του Ensemble Alexandrov, όπου χιλιάδες πολιτών περνά για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων.

c0gfwp2xaaaeiau.jpg

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους φέρεται πάντως να ήταν ιδιαίτερα έμπειρος. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ συμμετείχε μάλιστα και πάλι στο πλήρωμα αεροπλάνου που κατάφερε να προσγειωθεί παρότι βρέθηκε για ώρα εκτός ελέγχου το 2011.

Τα συλλυπητήριά τους, στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε ολόκληρη την Ρωσία, έστειλε και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Επιστρέφουν τα σενάρια τρομοκρατίας

Η ακτίνα στην οποία βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάστηκε από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι μέχρι την συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα δύο λεπτά αργότερα, οδηγεί τους εμπειρογνώμονες στο συμπέρασμα πως πρέπει να σημειώθηκε έκρηξη στον αέρα, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Life.

c0f8ipbxaaamw6t.jpg

Το γεγονός θυμίζει έντονα την πτώση του ρωσικού Airbus τον Νοέμβρη του 2015 στο όρος Σινά, το οποίο μπορεί αρχικά να αποδοθεί σε τεχνική βλάβη, οι τζιχαντιστές όμως είχαν σπεύσει να αναλάβουν την ευθύνη. Οι υποψίες είναι λογικό να πέφτουν και πάλι σε τρομοκράτες, έπειτα και από την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα.

c0hcvagxaaegn6d.jpg

Ρωσική ιστοσελίδα, δημοσίευσε βίντεο - ντοκουμέντο από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι, δύο περίπου λεπτά πριν συντριβεί στην Μαύρη Θάλασσα.

Το χρονικό του μοιραίου ταξιδιού

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι που ξεκίνησε από τη Μόσχα για την χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, δημοσιογράφους που ακολουθούσαν την αποστολή αλλά και μια γνωστή για τις φιλανθρωπίες της Ρωσίδας.

Το αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, αφού σταμάτησε στο Σότσι για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, προσπάθησε να ξαναξεκινήσει το ταξίδι προς τη Λαττάκεια της Συρίας, όπου θα έπαιζε για την αλλαγή του χρόνου, κάτι όμως που δεν θα συμβεί ποτέ.

c0gpwqaxeauim3m.jpg

Δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε πως συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.

c0g6zs8wqaavfse.jpg

Μέχρι στιγμής οι έρευνες των ρωσικών υπηρεσιών διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό από τους επιβαίνοντες, ενώ από την πρώτη στιγμή οι αρχές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Είναι βέβαιο πως και οι 93 επιβαίνοντες είναι νεκροί, αν και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί μόλις 10.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Οι ρωσικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, μέσω του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Ασφαλείας της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται είτε για βλάβη είτε για λάθος χειρισμό του πιλότου “Αποκλείω οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

 

 

Είναι αεροπλάνο του υπουργείου Άμυνας, στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το αεροπλάνο έπρεπε να πραγματοποιήσει μια αναστροφή μετά την απογείωσή του πάνω από τη θάλασσα, που μπορεί να πήγε λάθος”, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

 

 

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αλλά και ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν, εξέφρασαν τα συλλύπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων. Στο Σότσι μάλιστα ήδη έχει συσταθεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης η οποία θα αναλάβει την φροντίδα των συγγενών των θυμάτων. Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως οι συγγενείς θα λάβουν ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις απώλειές τους.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης