«Μαγικό Χωριό»: Μια πλήρης Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στην Πάτρα

βρίσκεται στο χώρο της Πατραϊκής Οινοποιίας, στην οδό Ανθείας 38

Η ιδιωτική πρωτοβουλία έφερε φέτος στην Πάτρα αυτό που έλειπε, αυτό που σε άλλες πόλεις της χώρας έχει γίνει κατορθωτό τα τελευταία χρόνια μέσα από δημοτικές και κρατικές δομές: ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό για μικρούς και μεγάλους. Το «Μαγικό Χωριό» της Πάτρας έχει ανοίξει τις πύλες του απ’ τις αρχές Δεκεμβρίου και θα διασκεδάζει, ψυχαγωγεί και εκπαιδεύει πατρινούς και μη επισκέπτες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου. Σε μία έκταση 20 στρεμμάτων εντός των τειχών της πόλης, με μία πλούσια γκάμα υπηρεσιών και –το σημαντικότερο- με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Μαγικό Χωριό» της Πάτρας βρίσκεται στο χώρο της Πατραϊκής Οινοποιίας, στην οδό Ανθείας 38, σε μία διευρυμένη έκταση που διαμορφώθηκε ειδικά για να χωρέσει δράσεις Χριστουγέννων και όχι μόνο. Αξιοποιώντας εγκαταστάσεις της Οινοποιίας, στεγασμένες επιφάνειες αλλά και υπαίθριους χώρους, οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία κατάφεραν να διαρθρώσουν έναν πολυχώρο, λειτουργικό, ευχάριστο, πολυποίκιλο και γιορτινό. Κι έτσι μια επίσκεψη στη νέα αυτή εορταστική πολιτεία όχι μόνο αξίζει αλλά απαιτεί και χρόνο προκειμένου να ικανοποιήσει γούστα, ανάγκες και επιθυμίες.
Πρόκειται πράγματι για μία πολύ-πολιτεία, όπου οι μικροί φίλοι μπορούν να δουν από κοντά τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, να λάβουν μέρος σε μία σειρά από δραστηριότητες (από facepainting μέχρι κατασκευή εορταστικών στολιδιών και ζαχαροπλαστικά εργαστήρια), καθώς και να επισκεφτούν μία πρωτότυπη Παραμυθούπολη, που λειτουργεί μέσα σε ειδικά διακοσμημένες δεξαμενές. Παράλληλα στο χώρο λειτουργεί ένα πλανητάριο με συνεχείς προβολές, μία γιορτινή αγορά με είδη και υπηρεσίες πάσης φύσεως και ένα διευρυμένο λούνα πάρκ. Και μια φάτνη σε μια γωνιά του χώρου, και μια ζεστή καφετέρια, και ένα stage για παραστάσεις και συναυλίες, και όμορφος στολισμός και μουσική σε όλους τους χώρους και… και… και…
«Αυτά τα Χριστούγεννα όλοι θα έιναι εδώ!» διατείνεται η επικοινωνιακή καμπάνια του Μαγικού Χωριού». Και κατόπιν εξειδικεύει: «Παραμυθούπολη, Luna park, Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Ο Άι Βασίλης και το εργοστάσιο ξωτικών, Νεράιδες και άλλα». Πάμε να δούμε κάποια απ’ αυτά αναλυτικά:
 


«Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στο «Μαγικό Χωριό» και περιπλανιέται από το έλκηθρό του ως το εργαστήρι του, πρόθυμος να παραλάβει τα γράμματα των παιδιών, να φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους, να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Τα ξωτικά του έχουν στήσει ένα τεράστιο εργαστήρι, επισκέψιμο και διαθέσιμο για φωτογραφίες. Το έλκηθρο με τα ελάφια και το ταχυδρομείο τού Αη-Βασίλη είναι επίσης εκεί και περιμένουν τους επισκέπτες του «Μαγικού Χωριού».
 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Στο «Μαγικό Χωριό» οι μικροί φίλοι μαθαίνουν να φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια από Ζυμαρικά «Μέλισσα» Με την απίστευτη φαντασία τους τα στολίδια είναι ένα κι ένα. Κάθε παιδί παίρνει την δημιουργία μαζί του και αν θέλει μπορεί να πάρει ένα σακουλάκι με υλικά για να κατασκευάσει κι άλλα στολίδια στο σπίτι του. Σε διπλανό χώρο τα παιδιά φτιάχνουν απίστευτες λιχουδιές και τις παίρνουν μαζί τους. Τα ζαχαροπλαστεία «Caravel» κερνάνε γλυκίσματα για λογαριασμό του «Μαγικού Χωριού» και διασκεδάζουν, μικρούς και μεγάλους, δημιουργώντας. Στην ίδια τεράστια αίθουσα τα παιδιά μικρής ηλικίας μπορούν να ζωγραφιστούν στο πρόσωπο, με στοιχεία και πρόσωπα της χριστουγεννιάτικης περιόδου.


 
ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ… ΔΕΞΜΕΝΕΣ
Ολόκληρη Παραμυθούπολη έχει εγκατασταθεί σε μεγάλες ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές για τους μικρούς μας φίλους. Η χιονάτη και οι 7 Νάνοι, Ο παπουτσωμένος γάτος, Τα ξωτικά του δάσους, Ο λαγός και η χελώνα, Η ωραία Κοιμωμένη, Το ασχημόπαπο, Τα ζώα του δάσους, Η Πεντάμορφη και το τέρας, Τα τρία γουρουνάκια, Το αηδόνι του Αυτοκράτορα, Τα ζώα του πάγου, Οι νεράιδες του Νερού. Και μετά την ξενάγηση, η Κυρά Παραμυθού αφηγείται μέσα σε μία τελευταία μεγάλη δεξαμενή- τα πιο μαγικά παραμύθια που θα σας ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους.
 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Τα ομοιόμορφα ξύλινα σπιτάκια στον υπαίθριο χώρο του χωριού έχουν διαμορφώσει μία ολόκληρη αγορά, όπου κανείς μπορεί να προμηθευτεί φαγώσιμα, αναλώσιμα και άλλα προϊόντα για επιτόπια χρήση ή και για το σπίτι. Στολίδια, αναμνηστικά, στοιχεία διακόσμησης, λουκουμάδες, μέλι, είδη δώρων και ότι άλλο βάζει ο –χριστουγεννιάτικος- νους.
 
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
Στο χώρο λειτουργεί και ένα πλήρες υπαίθριο λούνα παρκ που απαρτίζεται από καρουζέλ, τρενάκι, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, βάρκες, τραμπολίνο. Με μικρό κόστος ανά δράση, οι επισκέπτες του «Μαγικού Χωριού» μπορούν να ζήσουν όποια εμπειρία θέλουν, επιλέγοντας ανάμεσα στην αδρεναλίνη, τη χαλάρωση, το παιχνίδι, την ένταση, ακόμα και το… «να δουν το Μαγικό Χωριό από ψηλά»!
 
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Με δύο προβολές στον ουράνιο θόλο του, το Πλανητάριο είναι στημένο σε μία γωνιά του «Μαγικού Χωριού» και συγκινεί τους επισκέπτες με τη θεματολογία και τον τρόπο παρουσίασης. Οι προβολές είναι συνεχείς και η ουρά, συνήθως, μεγάλη. Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9.20 το βράδυ, ανά είκοσι λεπτά το Πλανητάριο λειτουργεί και σας περιμένει
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του «Μαγικού Χωριού» οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν –πάντα με ελεύθερη είσοδο- μία σειρά από εκδηλώσεις, από σχολικά και πολιτιστικά συγκροτήματα που θα τραγουδούν ή θα χορεύουν, μέχρι την παρουσίαση χορωδιών της πόλης που θα λένε τα κάλαντα των εορτών. Υπάρχουν και συναυλίες προγραμματισμένες για το κοινό. Ήδη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου οι Master Tempo βρέθηκαν στην Πάτρα και το «Μαγικό Χωριό» για μία απογευματινή συναυλία, ενώ το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου στο stage θα ανέβουν οι περίφημοι Passepartout. Θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες ευχάριστες εκπλήξεις για τους φίλους επισκέπτες.
 
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
Ο αγαπημένος Καραγκιόζης από τον Κώστα Μακρή, τα αστεία κόλπα του και όλη η παρέα του είναι κι αυτοί στο «Μαγικό Χωριό» για απίστευτα διασκεδαστικές παραστάσεις. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 16/12/16: 18:00 μ.μ. & 19:30 μ.μ., Σάββατο 17/12/16: 12:00 π.μ. & 17:00 μ.μ., Κυριακή 18/12/16: 11:30 π.μ., 13:00 μ.μ., 17:30 μ.μ. & 19:00 μ.μ., Δευτέρα 19/12, Τρίτη 20/12, Τετάρτη 21/12 & Πέμπτη 22/12/16: 18:30 μ.μ., Παρασκευή 23/12/16: 17:30 μ.μ. & 19:00μ.μ. 
 
ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
Εντός του «Μαγικού Χωριού» βρίσκεται και μία ζεστή, φιλόξενη καφετέρια, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί, να ζεσταθεί και να απολαύσει ένα ζεστό ρόφημα ή το κρασί του, επιλεγμένο από την πλούσια γκάμα των οίνων της Πατραϊκής Οινοποιίας.
 
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Στον χώρο υπάρχει επίσης ένα θεματικό πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας με 13 εκθέματα (Κύκλωπας, Κένταυρος, Σκύλλα, Λερναία Ύδρα κ.α) σε τρισδιάστατη γλυπτή μορφή και επιβλητικές διαστάσεις, που φτάνουν μέχρι και τα 5,5 μέτρα. Τα εκθέματα έχουν γίνει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια και προσοχή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από καλλιτέχνες της Ελληνικής Σχολής Καλών Τεχνών και συνθέτουν ένα παγκόσμια μοναδικό θεματικό πάρκο. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, ακόμα κι όταν οι πόρτες του «Μαγικού Χωριού» κλείσουν.
 
 
ΑΛΛΑ
Στο χώρο επίσης λειτουργεί ένα φωτογραφικό booth όπου μπορείτε να φωτογραφηθείτε,  μία έκθεση αγαπημένων ζώων (καμήλες, πόνυ και λάμα), ενώ ανάμεσα σε διάφορες τρισδιάστατες κατασκευές, όμορφο έντονο φωτισμό και γιορτινές γιρλάντες, υπάρχουν πολλές κρυμμένες εκπλήξεις για το κοινό του Χωριού, όπως η Φάτνη του θείου βρέφους, ένα παλιό Οινοποιείο και άλλα.
 
Περισσότερες πληροφορίες:http://www.magikoxorio.gr/  Μαγικό Χωριό Πάτρας.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ