Τις περιουσίες αντιφρονούντων δημοσιογράφων δεσμεύει ο Ερντογάν

22/12/2016 | 19:00

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 54 δημοσιογράφων που κατηγορούνται στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, το περασμένο καλοκαίρι.

Οι περισσότεροι από τους 54 δημοσιογράφους είναι κρατούμενοι εδώ και μήνες στις φυλακές και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται παλαίμαχοι και γνωστοί δημοσιογράφοι, όπως ο Σαχίν Αλπάι, ο Μουμταζέρ Τουρκονέ, η Λαλέ Σαριιμπραχίμογλου, ο Χιλμί Γιαβούζ κ.ά.

Στο σκεπτικό της απόφασης του 11ου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης καταλογίζεται μεταξύ άλλων στους κατηγορούμενους η παράνομη απόκτηση περιουσιακών στοιχείων λόγω της συμμετοχής τους στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Αναφέρεται επίσης ότι οι κατηγορούμενοι στήριξαν οικονομικά την «τρομοκρατική οργάνωση» -όπως χαρακτηρίζεται- του Γκιουλέν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι προσπάθησαν να βγάλουν στο εξωτερικό περιουσιακά τους στοιχεία.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ