Ο Πούτιν θέτει τις Μυστικές Υπηρεσίες στη διάθεση του Ερντογάν

Τουρκία: Ο Γκιουλέν πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε χθες τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στην Ρωσία και στο εξωτερικό, μία ημέρα μετά από την δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα από έναν Τούρκο αστυνομικό.

«Ζητώ από τις υπηρεσίες ασφαλείας να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια στο εσωτερικό της Ρωσίας και στο εξωτερικό, να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στους ρωσικούς οργανισμούς στο εξωτερικό και των συνεργατών τους» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Σας ζητάω επίσης να εντατικοποιήσετε τη συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών» πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που μίλησε ενώπιον αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του με αφορμή την Ημέρα των Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Τουρκία: Ο Γκιουλέν πίσω από τη δολοφονία

Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση δείχνει τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ως υπαίτιους για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη.

Σε συζήτηση που είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, του διαβίβασε πως πεποίθηση τόσο της Άγκυρας, όσο και της Μόσχας είναι ότι το δίκτυο Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης