Guardian: Ο Τσίπρας θα προτείνει να απέχει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα

14/12/2016 | 19:47

​Στις τεταμένες σχέσεις Αθήνας και ΔΝΤ αναφέρεται σημερινό άρθρο της ανταποκρίτριας του βρετανικού Guardian από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει να απέχει το Ταμείο από το πρόγραμμα διάσωσης.

«Το Ταμείο ουδέποτε υπήρξε επισήμως μέρος του προγράμματος και στην πραγματικότητα δεν το χρειαζόμαστε. Στην καλύτερη, μπορεί να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο», αναφέρει πηγή κοντά στον έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, οι σχέσεις Ελλάδας και ΔΝΤ δεν ήταν ποτέ εύκολες. Το Ταμείο κατηγορείται εδώ και καιρό για τη λιτότητα στην Ελλάδα, ακόμη και όταν υποστήριξε την ελάφρυνση του χρέους. Μετά όμως και τη δημοσίευση των θέσεων του Ταμείου σε ένα blog τις προηγούμενες ημέρες, ο Τσίπρας θα προτείνει το ΔΝΤ να απέχει από το πρόγραμμα διάσωσης.

Αναφορά γίνεται και στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για «ανόητους τεχνοκράτες» και έκανε αναφορά στις λάθος εκτιμήσεις του ταμείου, που είτε υπερεκτίμησαν είτε υποτίμησαν τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα.

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό – Τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)

ΝΔ: Με τηλέφωνα από την Αθήνα προτείνουν για πρόεδρο της ΔΕΕΠ τον Μάκη Κατσιγιάννη

Πραγματική κόλαση στην Πάτρα: Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη με 42 βαθμούς!