Απαλλαγή άπορων ανασφάλιστων από το παράβολο για τα ΚΕ.Π.Α.

Δεν θα πληρώνουν εφεξής 46,14 ευρώ για να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Την απαλλαγή των άπορων ανασφάλιστων δικαιούχων μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, από την υποχρέωση καταβολής του υφιστάμενου παραβόλου ύψους 46,14 ευρώ υπέρ του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για την εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Η εν λόγω τροπολογία, που είχε προαναγγελθεί από το Σάββατο, από την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για τον Εθνικό Μηχανισμό πολιτικών κοινωνικής ένταξης, το οποίο εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια κι αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, από τη διάταξη προβλέπεται απώλεια εσόδων ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως του προϋπολογισμού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κι από 1/1/2017 του ΕΦΚΑ από τη μη απόδοση του παραβόλου.

Με άλλη τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, παρατείνεται κατά ένα χρόνο και συγκεκριμένα έως τις 21/12/2017 το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» στο πλαίσιο των δράσεων στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας για τους αστέγους. Η χρηματοδότησή του, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πηγή:skai.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ