Πάτρα: Πως "ξεσκεπάστηκε" από την ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Ιταλία- Συνελήφθη ο 35χρονος "εγκέφαλος" - Με νταλίκες η μεταφορά τους

οκτώ συνολικά άτομα οι συλληφθέντες - Αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Καβάλα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα, που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ευρώπη σε νταλίκες, μέσω του κεντρικού λιμένα Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε Πάτρα, Αθήνα και Καβάλα, έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35, 32, 36 και 34 ετών καθώς και δυο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 55 ετών αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν επίσης και δυο ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι όποιοι θα μεταφέρονταν παράνομα μέσω του λιμανιού της Πάτρας στη Ιταλία.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον 52χρονο οδηγό στο λιμάνι της Πάτρας να μεταφέρει σε ειδική κρύπτη στη καμπίνα του οδηγού του οχήματος του, τους δυο αλλοδαπούς και τον συνέλαβαν.

Παράλληλα συνελήφθη στο Ρίο Αχαΐας, ο 32χρονος Ιρακινός, ο οποίος πριν λίγη ώρα είχε μεταφέρει τους δυο ομοεθνείς του από την Αθήνα έως τα διόδια του Ρίου όπου και τους παρέδωσε στον οδηγό του φορτηγού.

Σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα συνελήφθη ο 35χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας και δυο ακόμα μέλη της, ενώ στη Καβάλα  με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, συνελήφθη και ο 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος λάμβανε μέρος των χρημάτων που το κύκλωμα έδινε στον 52χρονο οδηγό καθότι ο τράκτορας του οχήματος άνηκε σε εταιρία Βουλγαρικών συμφερόντων της συζύγου του.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατά τις έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών κατασχεθήκαν τα εξής :

•       Ένα φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών,
•       Ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο,
•       Το χρηματικό πόσο των 4.510 ευρώ,
•       Ένα πιστόλι κρότου – αερίων με γεμιστήρα,
•       Δέκα φυσίγγια κρότου και
•       Πληθώρα κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Διαβάστε επίσης