Πάτρα: "Χτενίζουν" την αγορά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας - Ψάχνουν για ...ανασφάλιστους και υπερωρίες

σαρωτικοί έλεγχοι τουλάχιστον ως τη δευτερα

Εντολή για σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά έχουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Επιθεώρηση εργασίας και ΙΚΑ διενεργούν στοχευμένους ελέγχους για μαύρη εργασία, όπως επίσης ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr οι έφοδοι πραγματοποιούνται σε όλο το φάσμα της αφοράς είτε πρόκειται για εμπορικά, είτε για καταστήματα εστίασης και αναψυχής, όπου ζητούνται οι καταστάσεις προσωπικού και γίνεται διασταύρωση στοιχείων με τους εργαζόμενους που είναι παρόντες.

Επιβάλλονται πρόστιμα ακόμη και για εργαζόμενους που εξακολουθούν να προσφέρουν υπηρεσίες εκτός ωραρίου. Επομένως χρειάζεται οι επαγγελματίες να είναι τυπικοί και σε ό,τι αφορά την υπερωριακή απασχόληση.

Σε επιχειρήσεις που εντοπίζονται παραβάσεις για υπερωριακή απασχόληση και ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων ζητείται γραπτή παροχή εξηγήσεων, όπως προβλέπεται, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιβολής προστίμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης και της αυριανής Κυριακής, οπότε τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ