Πάτρα: Ξεκίνησε το παζάρι για τη "Φλόγα" στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

χειροποιητα ειδη προσφορα αγάπης απο μαθητές

Μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει σήμερα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στόχος της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυσή του, αλλά και η έμπρακτη άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

Μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από όλη την Αχαΐα (2ο, 7ο, 15ο, 32ο, 38ο, 9, 59ο, 66ο Νηπιαγωγείο Πατρών, Νηπιαγωγείο Τέμενης και Ιδ. Νηπιαγωγείο «Μικρό Γυρί», 1o, 4o, 9o, 15o, 16o, 17o, 18o, 25o, 26o, 32o, 35o, 40ο, 44o, 61o Δημοτικά Πατρών, 1ο Δημοτικό Οβρυάς, Δημοτικό Αγίου Βασιλείου, Δημοτικό Βραχνεΐκων, Δημοτικό Κ. Καστριτσίου, Δημοτικό Τέμενης, Πειραματικό 2/θεσιο & 8/θεσιο Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών) και η ομάδα εθελοντισμού «Ενεργός Πολίτης και Περιβάλλον» του 9ου Γυμνασίου Πατρών στέλνουν  μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς έστησαν πάγκους στους οποίους πωλούν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και διακοσμητικά που κατασκεύασαν για το παζάρι της Φλόγας.

Παράλληλα, θα παρουσιάσουν δρώμενα με διάφορα μηνύματα.

Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από παιδικές χορωδίες και την Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες θα στήσουν το «Δέντρο των Ευχών», όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κρεμούν τις ευχές τους και τα στολίδια που θα φτιάχνουν στον πάγκο των κατασκευών.

Καθοριστική στην όλη διοργάνωση είναι η συνδρομή του Δήμου Πατρέων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του που  ανταποκρίθηκαν σε κάθε αίτημα των διοργανωτών.

Διαβάστε επίσης