Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παμπατραϊκή κινητοποίηση κατά της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής (Συνεχής ΡΟΗ) - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας τις δράσεις η δημοτική Αρχή

Νεότερη ενημέρωση 19.05' Μόλις πέρασαν και από την πλατεία Γεωργίου οι διαδηλωτές και αυτή την ώρα κατευθύνονται στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

15369673_758069101023743_1852508802_o_0.jpg

 

 

15397668_758069091023744_1494484718_o.jpg

Νεότερη ενημέρωση 18.55' Συνεχίζεται η πορεία στο κέντρο της Πάτρας. 

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές είναι στην οδό Γούναρη.

Η πορεία έφθασε νωρίτερα στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στην οδό Γούναρη και στους διαδηλωτές απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης ο οποίος ανέφερε:

kinhtopoihsh-kodhp3.jpg

kinhtopoihsh-kodhp2.jpg

kinhtopoihsh-kodhp1.jpg

«Λόγω της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προστίθενται νέα βάρη, σε εκείνα που έχουν φορτωθεί τόσα χρόνια στη λαϊκή οικογένεια, με αποτέλεσμα  περισσότεροι συμπολίτες μας να φτωχοποιούνται, να εξαθλιώνονται και να ζητούν βοήθεια, από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες,

Α) για να  ικανοποιήσουμε τις αυξημένες ανάγκες

1) Ενισχύσαμε την ήδη υπάρχουσα δομή, το κοινωνικό παντοπωλείο ή τράπεζα Τροφίμων και καλύπτουμε πλέον 1.560 οικογένειες σε σχέση με τους 1.050 που ωφελούνταν τα προηγούμενα χρόνια

2) Δημιουργήσαμε νέα δράση-πρόγραμμα χορήγησης τροφίμων για  «δεκατιανό» σε υποσιτιζόμενους μαθητές, με χρήματα αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Δήμου. (σε 1500 μαθητές πέρισυ)

3) Δημιουργήσαμε νέα δράση χορήγησης συσσιτίων, έτοιμου φαγητού, αλλά και τροφίμων σε  συνεργασία με νοσοκομεία, κλινικές, εστία πανεπιστημίου, μουσικό Σχολείο, επαγγελματίες, κ.α. φορείς, που μας τα προσφέρουν ή αν χρειαστεί  με αγορά από εστιατόριο. Χορηγούμε φαγητό σε όσους  εντάσσουμε στη δράση, αλλά και έκτακτα σε όποιον έχει ανάγκη, είτε είναι ενταγμένος σε κάποια από τις δομές μας, είτε όχι..  Εξυπηρετούμε καθημερινά  περισσότερους από 130-140 συνανθρώπους μας.

4) Δημιουργήσαμε νέες δράσεις:  

τις παιδικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ της Αγυιάς. (με 800 παιδιά
Το υπνωτήριο για το ψύχος,  στο Αρσάκειο
Δημιουργήσαμε νέα βρεφικά και νηπιακά τμήματα (ΚΟΔΗΠ, Βρεφοκομείο),   αυξάνοντας έτσι κατά 300 περίπου τις θέσεις (απαλλάσσοντας ταυτόχρονα από τροφεία περίπου το 76% των λαϊκών οικογενειών σε αυτά).  Στόχος μας για το 17 η δημιουργία επιπλέον βρεφικών τμημάτων .

  Β) Για να ανταποκριθούμε στις παραπάνω αυξημένες ανάγκες αυξήσαμε τις δαπάνες μας από τον Δημοτικό προϋπολογισμό σε αξιοποίηση και διεκδίκηση επιπλέον σχετικών προγραμμάτων .Ηγήθηκε πρωτοβουλιών  για την συγκέντρωση τροφίμων, με την βοήθεια συνολικά του Δήμου και των άλλων οργανισμών του. ΠΧ η ΔΕΥΑΠ με χρήματα που μας δίνει για δεκατιανό, η συμβολή του Πολιτιστικού με μάζεμα τροφίμων αλλά και πρόσβαση στον πολιτισμό σε ευπαθής ομάδες.

Σημαντική συμβολή και βοήθεια σε αυτό έδωσαν και φορείς τις πόλεις μας (Σύλλογοι Γονέων, φορείς, επαγγελματίες  ), χωρίς προβολή, χωρίς να δεχθούμε κάποιους όρους και προϋποθέσεις.

Πιστεύουμε  στην αποτελεσματικότητά της αγωνιστικής μας στάσης, των πρωτοβουλιών μας, που στόχο έχουν να ανυψώσουν το λαϊκό σθένος, ότι μπορεί να αλλάξει ρότα σε αυτό τον τόπο.

Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  προσπαθεί να ξεγελάσει τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους με διάφορα τεχνάσματα και παροχές ψίχουλα ( πχ το ΚΕΑ, ΤΕΒΑ ),ή με τις πρόσφατες δηλώσεις της πως θα δώσει στους συνταξιούχους τον 13 μισθό λες και έτσι θα του λυθεί το πρόβλημα ,  εμείς σε αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να ανακουφίσουμε την λαϊκή οικογένεια!

Έχοντας  μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό , έχοντας συνεχώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό είναι πως στον ΚΟΔΗΠ, που καλύπτει κοινωνικές ανάγκες  , πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που δεν είναι μόνιμοι ενώ καλύπτουν μόνιμες και διαρκής ανάγκες. Οι πλειοψηφία των εργαζόμενων  στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Βοήθεια στο σπίτι είναι μέσω ΕΣΠΑ, δηλαδή ανά πάσα στιγμή στον δρόμο. Άλλοι είναι με «μπλοκάκια» . Οι συμβάσεις των εργαζόμενων  που καλύπτουν την Τράπεζα τροφίμων , τα συσσίτια και την πρόνοια  - που ήταν μέσω της ΑΜΚΕ ΣΤΗΡΙΞΗΣ- τελειώνουν στο τέλος του χρόνου , μπαίνουν στην ανεργία.

Διεκδικούμε για αυτούς μόνιμη και σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι και αυτών στις Κοινωνικές δομές φτώχειας. Διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό για τις δομές μας που να ανταποκρίνεται και να καλύπτει στις σημερινές ανάγκες.

 Στον άνεργο δεν μπορεί να δώσει  ζωή και  αξιοπρέπεια μόνο η σακούλα του κοινωνικού παντοπωλείου, των «εθελοντών». Το αίτημα «μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους» απαιτεί ανάπτυξη για τον λαό και είναι ο μόνος  που μπορεί  να το κάνει πραγματικότητα».  

Η πορεία συνεχίζει προς το μόλο της Αγίου Νικολάου όπου θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

pampatraikh_kinhtopoihsh_7.jpg

pampatraikh_kinhtopoihsh_8.jpg

pampatraikh_kinhtopoihsh_9.jpg

pampatraikh_kinhtopoihsh_9_0.jpg

 

Νεότερη ενημέρωση 18.23' Μπροστά από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» τους διαδηλωτές υποδέχτηκαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και κάτοικοι της περιοχής.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους διαδηλωτές ο Δημήτριος Αναγνώστου εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Σωματείου «Ιπποκράτης», τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και το Σωματείο τους χαιρετίζουν και στηρίζουν την αγωνιστική πορεία του Δήμου Πατρέων, διεκδικούμε λεφτά για δωρεάν υγεία, αύξηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων αποκλειστικά και μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναβάθμιση και όχι κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών και επαναφορά στα επίπεδα του 2010, επαναλειτουργία του πολυώροφου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, καμιά απόλυση κανενός επικουρικού ιατρού.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν την πορεία επί της οδού Γούναρη προς τον επόμενο σταθμό που είναι ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.  

kinhtopoihsh-agios_andreas.jpg

kinhtopoihsh-agios_andreas1.jpg

Νεότερη ενημέρωση 18.02' Η μεγάλη Παμπατραϊκή Κινητοποίηση, που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Πατρέων, ξεκίνησε πριν από λίγο με συγκέντρωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο όπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους.

kinhtopoihsh-poreia1.jpg

kinhtopoihsh-poreia2.jpg

kinhtopoihsh-poreia3.jpg

kinhtopoiohsh-poreia4.jpg

kinhtopoihsh_1.jpg

kinhtopoihsh_2.jpg

Μεταξύ άλλων είπε:

«Σας καλωσορίζουμε όλους και όλες στην νέα αγωνιστική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής – συνέχεια-

Της χθεσινής Πανελλαδικής – Πανεργατικής  Απεργιακής Κινητοποίησης των Εργαζομένων 
της  μεγαλειώδους πορείας αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα κατά της Ανεργίας
και των Λαϊκών κινητοποιήσεων για την οριστική παραχώρηση της Παραλιακής Ζώνης.

Φίλες και Φίλοι

Ο λαός μας δέχεται σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης μέσω της μείωσης μισθών και συντάξεων, της τεράστιας  φορολεηλασίας αλλά και μέσω της  μείωσης  των δαπανών  για την παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμό και αθλητισμό.

Την ίδια στιγμή όσους Δήμους δεν συμφωνούν να υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική τους, τους υποχρεώνουν στην αναγκαστική υλοποιησή της  μέσω του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου.

Πολιτική που στο όνομα της εξυπηρέτησης των “εθνικών στόχων της ανάκαμψης της οικονομίας” σημαίνει :

αφ’ ενός μέσω  της συνεχούς  μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων, την απελευθέρωση κεφαλαίων, προκειμένου να επιχορηγήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους,

αφετέρου την προώθηση της εμπορευματοποίησης, της συρρίκνωσης των δημοτικών  υπηρεσιών, την  εκποίηση της Δημοτικής περιουσίας και φυσικού πλούτου,  την αναγκαστική επιπρόσθετη αύξηση της φορολογίας του λαού στο όνομα της προσφοράς των  υπηρεσιών για τις νέες αρμοδιότητες που συνεχώς  τις μεταφέρονται.

Σε αυτές τις συνθήκες ανάμεσα σε “συμπληγάδες πέτρες” σε εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον η Δημοτική Αρχή της πόλης μας αρνείται να συμβιβαστεί.   Αντίθετα επιδιώκει – στο μέτρο του δυνατού – να πορεύεται με βασική αρχή να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.

Προχώρησε και προχωρά με μια σειρά αποφάσεων και πρωτοβουλιών της σε δέσμη μέτρων, σ’ όλους  τους τομείς, για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Κόντρα στην λογική της κυρίαρχης αντίληψης της εμπορευματοποίησης των πάντων ειδικά στον τομέα του Αθλητισμού σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε ενεργητική πολιτική υποστήριξης της δωρεάν κάλυψης των αναγκών του λαού μας στην άθληση

Θεωρούμε την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό όχι εμπόρευμα αλλά  βασικό κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους  και της κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, δωρεάν σ’ όλους – όλες γιατί συμβάλει αποφασιστικά

Στην  διαπαιδαγώγηση και απρόσκοπτη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας ειδικά στις νέες ηλικίες και
στην βελτίωση του βιολογικού επιπέδου και της υγείας των εργαζομένων

Γι’ αυτό τον λόγο:

Ανοίξαμε με ελεύθερη χρήση  τις Δημοτικές Αθλητικές εγκαταστάσεις  στους εργαζόμενους, την  νεολαία, στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους φορείς  του αθλητισμού και του πολιτισμού,  στους μαθητές των σχολείων. 
Δρομολογήσαμε την αδειοδότηση όλων των μεγάλων Δημοτικών  Αθλητικών Εγκαταστάσεων αναβαθμίζοντας ποιοτικά την λειτουργία τους με τεχνικές παρεμβάσεις με ίδια μέσα.
Μελετήσαμε και εφαρμόσαμε πολιτική μείωσης των λειτουργικών εξόδων τους ειδικά στο Στάδιο μέσω εξοικονόμησης ενέργειας και άλλων ενεργειών.
Καθιερώσαμε την ανταποδοτική παραχώρηση των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε εμπορικούς – επαγγελματικούς  φορείς της περιοχής.
Συμβάλαμε στην πραγματοποίηση εθνικών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων  όπως το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας και Κύπρου κ.α.

Όλα έγιναν πράξη με την εθελοντική συμβολή των μελών των Δ.Ε. των αθλητικών εγκαταστάσεων,  την ηρωική προσφορά των υπηρεσιών και του προσωπικού του Δήμου αλλά και με την συμμετοχή  των φορέων του αθλητισμού στην πόλη μας, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιχορήγηση από όλες τις κυβερνήσεις.

Μάλιστα ακόμη και «το πρόγραμμα Άθλησης για όλους» που έτσι κι αλλιώς ήταν ισχνό (χρηματοδοτούσαν ένα μέρος του) το πετσόκοψαν  εφέτος χωρίς να γλιτώσουν ούτε τα προγράμματα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, Τρίτη ηλικία).

Φίλες και Φίλοι

Η κεντρική κατεύθυνση που εφαρμόζει  η κυβέρνηση  της δραστικής περικοπής της κρατικής  οικονομικής επιχορήγησης του αθλητισμού είναι η βάση της εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων

 αλλά και που παράγει την εμπορευματοποίηση του μέχρι το τελευταίο κρίκο της αθλητικής δομής

γι’ αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτή την πολιτική

 την αντιπαλεύουμε σθεναρά

πήραμε πρωτοβουλίες επιδιώκοντας την αγωνιστική συσπείρωση όλων των φορέων του αθλητισμού, των εργατικών σωματείων, των φορέων της εκπαίδευσης, των εκπολιτιστικών συλλόγων του  λαού και της νεολαίας

 και συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποφασιστικά  οικονομική επιχορήγηση από το κρατικό προϋπολογισμό για:

την λειτουργία, συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπαρχόντων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

 την κατασκευή νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων που να καλύπτουν όλα τα αθλήματα στην πόλη μας που με πληθυσμό 225.000 κατοίκους  και 30.000 μαθητές έχει μεγάλες ανάγκες σε αθλητικές υλικοτεχνικές υποδομές.

               Συγκεκριμένα Διεκδικούμε

Την απόδοση και την χρηματοδότηση του παλιού σκουπιδότοπου στο Ρηγανόκαμπο  για την δημιουργία αθλητικού κέντρου καθώς και της κατασκευής πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στο παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς σαν απαραίτητους και αναγκαίους πνεύμονες διεξόδου  λαού και νεολαίας στις συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου
 Μιας μικρής πισίνας ενός μικρού κλειστού Γηπέδου Αθλοπαιδιών, μιας αίθουσας Γυμναστικής, όπως και αίθουσας για τα δυναμικά βαρέα αθλήματα, στο Αρκτικό Διαμέρισμα.
Επίσης είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει η αποκατάσταση του Ιστορικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου των Προσφυγικών και των βοηθητικών κλειστών Αθλητικών εγκαταστάσεων του Τόφαλος που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γ.Γ.Α

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Σύγχρονες υλικοτεχνικές  υποδομές αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου, αναβάθμιση της διδασκαλίας του μαθήματος της Φ. Αγωγής με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με επαρκή χρηματοδότηση για το απαραίτητο αθλητικό υλικό και του εξοπλισμού τους
Την κατασκευή των αναγκαίων και απαραίτητων τεχνικών υποδομών στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας για την ισότιμη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ

Σαν Δημοτική Αρχή, θεωρούμε επιτακτικό και αναγκαίο να επιστρέφεται ένα μέρος από τον πλούτο στους εργαζόμενους και στην πόλη μας που έτσι κι αλλιώς αυτοί παράγουν, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού με τρόπο ώστε να συμβάλει στην αύξηση της ποιότητας της ζωής τους.

Σ’ αυτό το δρόμο πορευόμαστε και με νέα δύναμη μετά από την σημερινή κινητοποίηση θα συνεχίσουμε».

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους ο Γιάννης Παυλάκης, Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τα οποία συνδέονται με την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ολοκλήρωσε εκφράζοντας την αγωνιστική διάθεση των ανθρώπων του αθλητισμού για τη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων τους.

Οι διαδηλωτές συγκρότησαν μια μαζική και μαχητική πορεία της οποίας επικεφαλής έχουν τεθεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι.

Η διαδήλωση συνεχίζει την πορεία της επί της οδού Πατρών – Κλάους προς το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου θα γίνει ο πρώτος σταθμός. 

Νεότερη ενημέρωση 17.40' Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πορεία που οδεύει προς το κέντρο της Πάτρας.

Νεότερη ενημέρωση 17.33' Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι ομιλίες που έγιναν για το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης που γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων που κάνει ο Δήμος Πατρέων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τις κεντρικές ομιλίες έκαναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος και εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ.

Έτσι ξεκινά η πορεία από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, η οποία θα κάνει την πρώτη στάση της στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και θα συνεχίσει για το κέντρο της Πάτρας και από εκεί στο λιμάνι.

Πρώτη ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης πριν από λίγο καιρό κάνοντας την πρόταση για νέα κινητοποίηση, είχε πει στο λόγο του μεταξύ άλλων:

"Συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική που αποτυπώνεται και στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό δεν καλύπτονται οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας... Ο κρατικός προϋπολογισμός σταθερά αναδιανέμει το σύνολο των εσόδων υπέρ του κεφαλαίου με το «μάρμαρο» να το πληρώνει ο λαός που του λεηλατούν το εισόδημα διπλά και τριπλά. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να αναδείξουμε τα προβλήματα , να μπούμε μπροστά για να διεκδικήσουμε μέτρα για την  ανακούφιση του λαού από τα τεράστια δεινά που τον έχουν φορτώσει".

Και η ώρα ήρθε.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και από εκεί με πορεία βάσει του προγράμματος θα κατευθυνούν στο κέντρο της πόλης και από εκεί στο μόλο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

15368733_10211298487088622_981225581_o_1.jpg

 

 

15387527_10211298450687712_1432832519_o.jpg

15387499_10211298465888092_2070129520_o.jpg

 

 

 

 

 

15388610_10211298362725513_1655713054_o.jpg

15387349_10211298362765514_2127728646_o.jpg

15369861_10211298363485532_1743367691_o.jpg

15387488_10211298363885542_1145807013_o.jpg

15388566_10211298364685562_912199498_o.jpg

15417940_10211298365005570_1667718253_o.jpg

15387454_10211298365125573_886651853_o.jpg

15388822_10211298365445581_145306239_o.jpg

15399038_10211298378205900_2072914709_o.jpg

 

Ειδικότερα η πορεία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (με σταθμούς στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας και Κοινωνικός Οργανισμός – Γούναρη 76) και κατάληξη στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση.

Στόχος της κινητοποίησης από τη Δημοτική Αρχή είναι η διεκδίκηση των ήδη ψηφισμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

– Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κι άλλα.

– Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

– Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Χριστουγέννων. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.

– Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Άμεσα να δοθεί ο χώρος επί της  Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο Δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

– Εργα που τα έχει ανάγκη ο λαός: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης. Μαζικές μεταφορές όπως περιμετρική διέλευση του σιδηρόδρομου, προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, νότια χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.

– Αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, για τις ανάγκες της πόλης ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

* Στο τέλος της κινητοποίησης – πορείας, θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία, στο χώρο μπροστά από το ΚΕΠ στο λιμάνι, τα οποία από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ θα μεταφέρουν δωρεάν τους διαδηλωτές στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, για να επιβιβαστούν στα οχήματά τους που θα τα έχουν παρκάρει εκεί.

Διαβάστε επίσης