Πάτρα: Η παρακμή της Ραδινού και η ηχορύπανση της Ηφαίστου - Διαμαρτυρίες κατοίκων του κέντρου

οργανώνονται με τακτικές συναντήσεις
Φωτογραφία Αρχείου

Οργανώνονται κατά της ηχορύπανσης οι κάτοικοι του κέντρου της Πάτρας και πραγματοποιούν διαδοχικές συναντήσεις,  με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου.   

Η «Κίνηση κατά της ηχορρύπανσης» -ένας από τους πέντε φορείς που συμμετέχουν στο ευρύτερο Δίκτυο για την Προστασία από την Ηχορρύπανση  έχει αναλάβει  δράση οργανώνοντας τακτικές συναντήσεις.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της "καθημερινά δέχεται εκκλήσεις απελπισμένων, ξενυχτισμένων και ταλαιπωρημένων πολιτών να γίνει κάτι γιατί δεν αντέχουν άλλο. Απογοητευμένοι από τη στάση των υπηρεσιών χορήγησης αδειών και ελέγχων, καταφεύγουν στην Κίνηση ως ύστατη σανίδα σωτηρίας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η οδός Ηφαίστου στην οποία η κατάσταση είναι τραγική. Οι κάτοικοι είναι πολιορκημένοι και υπό διωγμό. Κάτι ανάλογο που συνέβαινε με την οδό Ραδινού στο πρόσφατο παρελθόν" και συνεχίζει:  "Ας παραδειγματιστούμε από το τι έγινε στη Ραδινού: η πλειοψηφία των ενοίκων ακόμη και ιδιοκτητών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μη θιγούν παράνομα οικονομικά συμφέροντα των χώρων ψυχαγωγίας. Η αξία των σπιτιών τους εκμηδενίστηκε. Στη συνέχεια σχεδόν εγκαταλείφθηκε αυτή η περιοχή καθώς η νυχτερινή διασκέδαση είχε ανάγκη αλλαγής και έβαλε στόχο την Ηφαίστου».

Η επόμενη συνάντηση της Κίνησης θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 8:30μμ στα γραφεία της ΚοινοΤοπίας (Μαιζώνος 139, 4ος ορφ).

Διαβάστε επίσης