Δημοπρατούνται άμεσα το τέταρτο και το πέμπτο τμήμα του οδικού έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου

ΣΕ ΛΊΓΕς ΗΜΕΡΕΣ

Σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθούν το τέταρτο και το πέμπτο τμήμα του οδικού έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, ανακοίνωσε σήμερα κατά την περιοδεία του στην Ιόνια οδό, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «τα δύο αυτά τμήματα θα δημοπρατηθούν με το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα».

 Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο υπουργός Υποδομών, μόλις ολοκληρωθούν οι δυο αυτές δημοπρατήσεις, θα μπορεί να ολοκληρωθεί η μελέτη ως το τέλος και να παραδοθεί ο φάκελος του μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «τον Απρίλιο του 2017 θα υπάρχουν συμβάσεις και για τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου». Σε αυτό το σημείο ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη του έργου και πρόσθεσε: «Θα παρακαλούσα πολύ όσους διαχρονικά κόπτονταν για το πώς αυτό το έργο θα γίνει, αλλά πήγαιναν με τα νερά όσων έβγαλαν αυτό το έργο από τη συγκεκριμένη παραχώρηση, να ηρεμήσουν λιγάκι και να προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή του και όχι να κάνουν διάφορα επικοινωνιακά σόου». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρκετά αργότερα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την νότια χάραξη του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «η αρμόδια υπηρεσία θα μας παραδώσει τη μελέτη που έχει γίνει, θα ακολουθήσει νέα διαβούλευση με τα κινήματα και τις τοπικές κοινωνίες και στην συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Διαβάστε επίσης