Καταδικάστηκε ο Στ. Κεραμιδάς για συκοφαντική δυσφήμιση του Η. Γκοτσόπουλου - Άσκησε έφεση κατά της απόφασης

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Με την κατηγορία συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου κάθισε σήμερα στο εδώλιο ο δημοσιογράφος Στάθης Κεραμιδάς μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δημοτικός σύμβουλος του Κώστα Χριστόπουλου Ηλίας Γκοτσόπουλος. 

Το κατηγορητήριο μετετράπη στο Δικαστήριο σε απλή δυσφήμιση και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση, ενώ η αρχική κατηγορία επέσυρε ποινή φυλάκισης άνω των 2 ετών.

Ο κ. Κεραμιδάς άσκησε έφεση.

Η βασική διαφωνία προκλήθηκε μεταξύ Κεραμιδά - Γκοτσόπουλου, όταν ο πρώτος έγραψε σχόλιο στο διαδίκτυο και στηλίτευσε την ενέργεια του δεύτερου να πατήσει, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κεραμιδάς, like σε σχόλιο του Τζήμερου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος αντέτεινε ότι είχε πατήσει το εικονίδιο "έλεος" για να εκφράσει όπως είπε την αντίθεσή του.

Σε αυτή την διαφορά το Δικαστήριο αθώωσε τον Στάθη Κεραμιδά με το σκεπτικό ότι δεν είπε ψέμματα.

Ομως οι δύο από τους τρεις δικαστές τον έκριναν ένοχο καθώς, όπως είπαν, δεν μπορεί δημοσιογράφος να γράφει ακραίους χαρακτηρισμούς για δημόσιο πρόσωπο δημοσίως.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

Με αναρτηση του στο facebook ο δημοσιογραφος Σταθης Κεραμιδας σχολιασε για την αποφαση του Δικαστηριου τα εξης:

ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η σημερινή δίκη που αφορούσε την κατηγορία ΄΄συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου΄΄, με κατηγορούμενο εμένα - κατόπιν μηνύσεως του δημοτικού συμβούλου της Δεξιάς Παράταξης ΄΄Νέα Πόλη΄΄, Ηλ. Γκοτσόπουλου - ξεκαθάρισε τη βασική διαφωνία που υπήρξε ανάμεσά μας. Ποια ήταν αυτή η βασική διαφωνία ; Ότι σε πολιτικό σχόλιο που δημοσίευσα, για να στηλιτεύσω τα αναγραφόμενα από τον γνωστό Θάνο Τζήμερο, σε βάρος του δολοφονημένου Π.Φύσσα και της μητέρας του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποκάλυψα ότι σε αυτό το επαίσχυντο κείμενο εντοπίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος να πατάει ΄΄Like΄΄ (δηλαδή του άρεσε), ενώ αυτός αντέτεινε πως είχε αντιδράσει αρνητικά πατώντας το ΄΄έλεος΄΄. Γι αυτή τη διαφωνία, συντάχθηκε σε βάρος μου κατηγορητήριο για ΄΄, συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου΄΄, πλην όμως, αυτή η κατηγορία κατέπεσε στο δικαστήριο. Στην ακροαματική διαδικασία απεδείχθη πως δεν έλεγα ψέματα στη βασική διαφωνία μου με τον Γκοτσόπουλο, ούτε τον συκοφάντησα, όπως διατείνονταν ο ίδιος γι αυτό και το δικαστήριο με αθώωσε παμψηφεί ! Έτσι, το κατηγορητήριο μετετράπη από ΄΄συκοφαντική δυσφήμιση΄΄ σε ΄΄απλή δυσφήμιση΄΄. Τι θεωρήθηκε ενδεχομένως υπερβολή ; Η φράση του σχολίου μου ΄΄συνυπέγραψε (ο Γκοτσόπουλος) τη χυδαιότητα, το μίσος, την απανθρωπιά΄΄. Γι αυτό το σκέλος της κατηγορίας, δύο δικαστές με έκριναν ένοχο (μου επεβλήθη ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή), ενώ με έκρινε αθώο σε όλα ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου. Επί της ποινής άσκησα έφεση και στο Εφετείο θα συζητηθεί - όπως εκτιμάται - το δικαίωμα του δημοσιογράφου στην κριτική για δημόσια πρόσωπα και μέχρι που ορίζονται τα όρια της κριτικής του.
 

Διαβάστε επίσης