Σέλινγκ: Τη διαγραφή του χρέους δεν θα την αποδεχθεί κανένας

05/12/2016 | 16:51

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από ό, τι αρχικά φανταζόμασταν, οι Έλληνες εμφανίζουν ανάπτυξη και για πρώτη φορά περισσότερα φορολογικά έσοδα», επισήμανε σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σημείωσε, πως αυτό δείχνει ότι προσπάθειες αποδίδουν, ενώ σε σχέση με μία διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, ανέφερε πως αυτό σε κάθε περίπτωση συνεχίζει να αποκλείεται από όλους.

«Αυτό δεν θα το αποδεχθεί κανένας», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φυσικά μπορεί να συζητηθεί μία διαχείριση του χρέους ως προς το ζήτημα των χρόνων αποπληρωμής και των επιτοκίων, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ενώ, ενόψει των χαμηλών επιτοκίων θα μπορούσαν να γίνουν προτάσεις που ασφαλώς κανείς μπορεί να δει θετικά.

Ο Σέλινγκ ανέφερε ότι αναμένει για το πρώτο τρίμηνο του 2017 μία περαιτέρω συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο, όπως είπε, πρόκειται να καταθέσει μία νέα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών παρατήρησε στις δηλώσεις του, ότι «το ΔΝΤ φυσικά και αναγνωρίζει επίσης ότι υπάρχει ανοδική πορεία», όμως συμβαίνει να είναι διαφορετικές οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ ως προς την Ελλάδα, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι στην ουσία παράξενο»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό – Τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)

ΝΔ: Με τηλέφωνα από την Αθήνα προτείνουν για πρόεδρο της ΔΕΕΠ τον Μάκη Κατσιγιάννη

Πραγματική κόλαση στην Πάτρα: Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη με 42 βαθμούς!