Δημοτική Πινακοθήκη: Ξενάγηση σε έργα από τον Στ. Δασκαλάκη

Πάτρα

H Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, αναμένεται για μια ακόμα φορά, να αναδειχθεί - σήμερα (Δευτέρα) στις 7.00 το απόγευμα - σε σημείο αναφοράς για το εικαστικό γίγνεσθαι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

 

«Αφορμή»  για να συμβεί αυτό, η πραγματοποίηση στο πλαίσιο φιλοξενίας της έκθεσης των τριών σύγχρονων δημιουργών «ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ -  ΜΑΔΕΝΗ  - ΡΟΡΡΗ», της τρίτης ανοιχτής ξενάγησης για το κοινό , από τον Στέφανο Δασκαλάκη στα έργα και η γνωριμία με τον ίδιο.

 

Στο πλαίσιο της ξενάγησης ο Στέφανος Δασκαλάκης, μέσα από τον διάλογο με το κοινό, θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στη τέχνη και το πάθος των δημιουργών.

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

 

O Στέφανος Δασκαλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, στο εργαστήριο του Γιώργου Μαυροΐδη (1970-1974) και συνέχισε τις σπουδές του στη Λυών και στο Παρίσι (1978-81), όπου παρακολούθησε το εργαστήριο του Leonardo Cremonini στην École Nationale Supérieure des Beaux-Αrts. Μαθήτευσε επίσης για ένα διάστημα κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη. 

Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα, κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Η.Π.Α., κ.ά.). Ήταν μεταξύ των 17 νέων ζωγράφων που παρουσιάστηκαν το 1990 στην (ιστορική, πλέον) έκθεση Για ένα νέο Ουμανισμό, που επιμελήθηκε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στο Πολιτιστικό Κέντρο Espace des Esselieres του Villejuif, στο Παρίσι.

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Γαλλία και στο Βέλγιο.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (κείμενο Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα)

Flak, Παρίσι (κείμενο F.Ferney)

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (κείμενο Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, G.Xurigueral)

Δημοτική Πινακοθήκη, Λάρισα

Αργώ, Αθήνα

1982        Συλλογή, Αθήνα (κείμενο Γιάννης Τσαρούχης)

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

 

Νέο ωράριο λειτουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ

                                 Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

                                   

                                 Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ