Ζάκυνθος: Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα στο Νοσοκομείο μετά το θάνατο της 41χρονης μητέρας - Έκλεισαν τα χειρουργεία

Η ανακοίνωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του νησιού η μοιραία κατάληξη που είχε για την  41χρονη Ελένη Αρβανιτάκη , η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, με αποτέλεσμα όπως έγραψε χθες το tempo24.gr, να καταλήξει τα ξημερώματα της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια", όπου είχε μεταφερθεί.

15267661_1139329949515864_7582087869521237078_n_0.jpg

Η άτυχη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τους αρμοδίους είναι κατά πόσο οι επιπλοκές οφείλονται σε κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή σε κάποιο άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα σε κάποιο από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν.

Σήμερα στο Νοσοκομείο του νησιού όσο και στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, θα βρεθεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο της 41χρονης.

Και δεύτερο περιστατικό

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και σε δεύτερο ασθενή ο οποίος επίσης διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας, όπως γράφει το imerazante.gr.

Αναστολή λειτουργίας όλων των χειρουργείων 

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου αναφέρεται: “Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό”

Διαβάστε επίσης