Μεγάλη κινητοποίηση για νεαρό Ζακυνθινό ποδοσφαιριστή που δίνει "μάχη" με τη λευχαιμία - Νοσηλεύεται στο Ρίο

Πρόκειται για τον 21χρονο Λεωνίδα Κουτσούκη

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε τις τελευταίες ημέρες στη Ζάκυνθο για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μάχη που δίνει ο Λεωνίδας Κουτσούκης για να κερδίσει την λευχαιμία.

Εδώ και περίπου επτά μήνες ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Η περιπέτεια είναι μεγάλη για εκείνον και για τους γονείς του. Από τότε έχει αρχίσει ένας μεγάλος αγώνας από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, στη Βοστώνη και πάλι πίσω.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν είχαν καθαρίσει 100% και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με χημειοθεραπείες για να καθαρίσει ο νωτιαίος μυελός. Από εκεί και πέρα ο νεαρός Ζακυνθινός θα πρέπει να μεταβεί ξανά στην Βοστώνη για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Και αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και οικονομικά δαπανηρή.

Θα απαιτηθεί ένα τεράστιο οικονομικό ποσό που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Για αυτό τον λόγο η συντονιστική επιτροπή από τη Ζάκυνθο που βοηθά την προσπάθεια του Λεωνίδα ονόμασε το περασμένο Σάββατο «ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ».

Το περασμένο Σάββατο σε όλα τα καφέ της πλατείας Αγίου Μάρκου, Πλατείας Δημοκρατίας και παραλιακής (οδός Λομβάρδου) υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση έτσι ώστε να μαζευτούν χρήματα για να βοηθηθεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Στα συγκεκριμένα μαγαζιά υπήρξαν δώρα, φανέλες και λαχνοί έτσι ώστε να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια. Εκτός από αυτές τις ενέργειες ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική τράπεζα, στον οποίο ο καθένας μπορούσε και μπορεί να καταθέσει όσα χρήματα επιθυμεί για να βοηθήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ermisnews.gr, αυτή την στιγμή γίνεται μια άλλη συντονισμένη προσπάθεια μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας της ομογένειας της Αμερικής. Ευελπιστώντας ότι και από εκεί θα υπάρξει ανταπόκριση από τους ομογενείς και θα μαζευτεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε επίσης