Στα 19 εκ. ευρώ ο τζίρος της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά έξω από τα Προπύλαια

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Περισσότερα από 19 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η αστυνομία πως ήταν τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών έξω από τα Προπύλαια, τη Νομική Σχολή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η οργάνωση είχε διακινήσει στο κέντρο της Αθηνάς ποσότητα χασίς που ξεπερνά τον έναν τόνο.

Τα μέλη της σπείρας σημάδευαν με τραπουλόχαρτα  τα σακιά με τα ναρκωτικά που έφερναν από την Αλβανία στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα κάθε τραπουλόχαρτο ήταν η ένδειξη για την ποιότητα των ουσιών.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εξέφραζαν την πεποίθηση ότι μετά τις συλλήψεις των μελών του συγκεκριμένου κυκλώματος, η μείωση στη διακίνηση των ναρκωτικών στις γειτονιές της Αθήνας αναμένεται να μειωθεί κατά 30-40%.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα «ίχνη» τους αφού πρώτα εντόπισαν και έθεσαν υπό παρακολούθηση το άτομο που ανήκε στα «υψηλά» κλιμάκια του κυκλώματος, ενώ διαπίστωσαν πως ακόμη και οι διακινητές έπαιρναν μέτρα προφύλαξης για να αποφύγουν τη σύλληψη κάνοντας διαρκώς «κύκλους» γύρω από το σημείο που επρόκειτο να γίνει η αγοραπωλησία και αλλάζοντας μέχρι και οχήματα μεταφοράς.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η δομή του κυκλώματος «λειτουργούσε» σε 7 επίπεδα:

1ο) Στο ανώτατο επίπεδο τοποθετείται υπήκοος Αλβανίας, που βρίσκεται στην Αλβανία, ο οποίος και αποτελεί το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν μόνο το ψευδώνυμο του «Γκέντι» και συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση των στοιχείων του.

2ο) τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, αποτελούν τα ηγετικά στελέχη - εντολείς της οργάνωσης,

3ο) επτά άτομα από τα οποία 3 υπήκοοι Αλβανίας και 4 ημεδαποί, δραστηριοποιούνταν στη πρωτογενή παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης,

4ο) τρεις ημεδαποί ήταν επιφορτισμένοι με την διαμετακόμιση ποσοτήτων ναρκωτικών δια της Ελληνοαλβανικής μεθορίου,

5ο) 20 άτομα από τα οποία 17 υπήκοοι Αλβανίας, ημεδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και υπήκοος Ρουμανίας, είχαν καθοριστεί ως υπεύθυνοι των χώρων αποθηκεύσεως των ναρκωτικών ουσιών,

6ο) 10 άτομα από τα όποια 6 υπήκοοι Αλβανίας, τρεις ημεδαποί και υπήκοος Βουλγαρίας, αποτελούσαν τους μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών στους διακινητές και στο τελικό επίπεδο,

7ο) το «δίκτυο» των διαφόρων υποομάδων διακινητών των ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης