Αχαΐα: Επί ποδός οι κτηνοτρόφοι των Καλαβρύτων - Με κινητοποιήσεις απαντούν στη φορολογία των στάβλων από το Δήμο

Το πρωί της Τρίτης οι τελικές αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ, αύριο το πρωί στις 10.00 π.μ., είναι προγραμματισμένο έκτακτο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο  του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με θέμα την υπ' αριθμ. 254/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, που πάρθηκε την 27η Οκτωβρίου 2016.

Στην απόφαση αυτή, (απόσπασμα της οποίας δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου), επιβάλλεται τέλος 1,20 ευρώ/τ.μ., για όλες τις στεγασμένες κτηνοτροφικές μονάδες, ποιμνιοστάσια και αγελαδοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν αποκλείεται στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, να παρθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ήδη έχει κατατεθεί ένσταση στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 105 για το συγκεκριμένο θέμα, που υπογράφεται από όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ έχει ήδη αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα με άρθρο του, την 24 Νοεμβρίου 2016 με τίτλο: Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι στα Καλάβρυτα μετά την απόφαση του Δήμου για τέλη στους στάβλους. (διαβάστε εδώ), ενώ έχει σχολιαστεί η αντίδραση του Δημάρχου κ. Γιώργου Λαζουρά στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, σε άρθρο μας την ίδια ημερομηνία με τίτλο: Διαμαρτυρία Λαζουρά για τη μείωση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Δήμους! (διαβάστε εδώ).

Την ίδια ώρα που εμείς μέσω του blog μας, προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους αγροτοκτηνοτρόφους της επαρχίας μας με την επιβολή του χαρατσιού Λαζουρά στα ποιμνιοστάσια και να σταθούμε αρωγοί στον δίκαιο αγώνα τους, τα λοιπά τοπικά μέσα σφυρίζουν αδιάφορα. Ίσως να μην το έμαθαν παρότι βοά όλη η επαρχία, ίσως να το θεωρούν δίκαιο, ίσως να είχαν άλλες προτεραιότητες αυτές τις μέρες, ίσως να μην ήθελαν να τσαλακώσουν τις σχέσεις τους με τον Δήμαρχο, ή να μην ήθελαν να διαταράξουν το "ρεσιτάλ διαχείρισης" που δίνει η δημοτική αρχή.

Όπως και να έχει το θέμα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Εμείς νιώθουμε πιο κοντά  από ποτέ στον αρχικό μας στόχο, όντας απέναντι από το τοπικό μικροσύστημα και κάθε λογής "γραβάτα" που αδυνατεί να κατανοήσει τον κόπο και τον ιδρώτα των απλών ανθρώπων.

Το επίμαχο απόσπασμα της 254/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, που πάρθηκε την 27η Οκτωβρίου 2016.

 

Διαβάστε επίσης