Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στήριξε τον τελευταίο μήνα πέντε νοικοκυριά

Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη βοήθεια σας...

Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στήριξε τον τελευταίο μήνα πέντε νοικοκυριά. Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη βοήθεια σας...

Στις 17 Οκτωβρίου (Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας) παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δείκτες επέστρεψαν σε επίπεδα προ κρίσης όμως αυτό δε ισχύει για την Ελλάδα.

Οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι μεγάλες δημιουργώντας αδιέξοδα σε συμπολίτες που στερούνται καθημερινά βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά και προβληματισμό σε όσους βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και βλέπουν τις δυσκολίες και την απόγνωση κάποιων συμπολιτών.

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr θέλοντας να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην προσπάθεια υποστήριξης των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων σε πρώτη φάση διέθεσε από το ταμείο της 500€ και παρενέβη σε πέντε περιπτώσεις νοικοκυριών καταβάλλοντας μέρος της οφειλής τους προς παρόχους υπηρεσιών δίνοντας έτσι μια παράταση στην επαπειλούμενη διακοπή τους αλλά και προσφέροντας τρόφιμα κατά περίπτωση.

Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του συλλόγου και γνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την ευαισθητοποίηση των μελών και φίλων της ξεκίνησε για άλλη μια φορά καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων αλλά και υλικών αγαθών ώστε να βοηθήσει και άλλα νοικοκυριά.

Η καμπάνια έχει ως στόχο άτομα ή οικογένειες οι οποίες έχουν πρόβλημα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους όπως κάλυψη του ενοικίου, καταβολή τελών στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ), στην κάλυψη διατροφικών τους αναγκών ή και βασικών ειδών ατομικής υγιεινής.

Η προσπάθεια έχει αρχικά χρονικό ορίζοντα το τέλος του έτους ώστε το πρώτο 15νθήμερο του Γενάρη να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιες επείγουσες ανάγκες.

       Με αυτές τις σκέψεις απευθύνουμε παράκληση στα μέλη και τους φίλους της Κοινο_Τοπίας που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν όποιο ποσό μπορούν για να υποστηρίξουμε συμπολίτες μας που βιώνουν δύσκολες συνθήκες. Με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά που θα μαζευτούν δεσμευόμαστε όπως και παλιότερα να βοηθήσουμε άμεσα -και μετά από προσεκτικό έλεγχο των πιθανά δικαιούχων- όσα νοικοκυριά περισσότερα μπορέσουμε.

Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δίνοντας κάποια δωρεά ή θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο κατάστημα ‘‘Ποτά Σπηλιώτη’’ πεζόδρομος Ρ. Φεραίου 134 Πάτρα, 9πμ-2μμ καθημερινά και 6μμ-9μμ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή ή στο 2615.002009 ή στο [email protected]

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ