ΑΝ.ΕΛ: Δεν προκύπτει από πουθενά η εκλογολογία

«Τα σενάρια αντανακλούν την αγωνία του κ. Μητσοτάκη που θέλει να αποτύχει η αξιολόγηση»

«Δεν προκύπτει από πουθενά η εκλογολογία. Ο στόχος των ΑΝ.ΕΛ και της κυβέρνησης είναι να υπάρξει σταθερότητα και οι εκλογές να γίνουν όταν προβλέπεται να γίνουν. Τα σενάρια περί εκλογών αντανακλούν την αγωνία του κ. Μητσοτάκη που θέλει να αποτύχει η αξιολόγηση, να μη λυθεί το θέμα του χρέους και μετά να μιλά για καμένη γη. Όπως και όσα λέγονται για τέταρτο μνημόνιο είναι σενάρια χωρίς καμία βάση και καλλιεργούνται από τον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα του» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό της ΕΡΤ3, 102FM.

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία βάση για τέταρτο μνημόνιο. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο να κλείσει η αξιολόγηση και να ρυθμιστεί οριστικά το ζήτημα του χρέους. Βλέπουμε το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, όπως φάνηκε με τον Ομπάμα και πολλές φωνές στην ΕΕ, να τάσσονται υπέρ της ρύθμισης του χρέους που δεν είναι βιώσιμο. Ο μόνος που αντιστέκεται είναι ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος βρίσκεται σε πανικό. Υπάρχει ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα στο ΔΝΤ και φωνές σαν του κ. Σόιμπλε. Και το ΔΝΤ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, τι θέλει. Δεν ταυτιζόμαστε με όλες τις θέσεις του ΔΝΤ. Η πατρίδα μας κοιτά το εθνικό συμφέρον της και μόνο.»

Αναφορικά με το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη στάση του κ. Τσίπρα. Δεν χρεώνει στην Ελλάδα το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα. Και ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς απάντησε χθες σχετικά με αυτά».

«Εμείς παλεύουμε για την κατάργηση των εγγυήσεων και για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα και την στάση της Ελλάδας, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι η Τουρκία, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μέτωπα παντού, αντιδρώντας παράλληλα στα όσα προβλέπει η συμφωνία με την ΕΕ για την ενταξιακή της πορεία και τονίζοντας ότι «εάν η Τουρκία θέλει να αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο της Ευρώπης θα πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κεκτημένα».

Χαρακτήρισε την Αλβανία «υποχείριο της Τουρκίας», επέκρινε τον κ. Ράμα για επίδειξη αλυτρωτισμού και για ανακίνηση ανύπαρκτων ζητημάτων και υπογράμμισε «ένα μόνο ζήτημα υπάρχει: η ελληνική μειονότητα την οποία οφείλει να σεβαστεί, αν επιθυμεί πράγματι να συνεχιστεί η ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ».

«Η Ελλάδα είναι σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, όπως έδειξε και η επίσκεψη Ομπάμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Η στρατηγική που υιοθετείται είναι αποτρεπτική. Η αντιμετώπιση των ζητημάτων γίνεται με σοβαρότητα. Είμαστε αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ και πρόσφατα με παρέμβαση του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου, απερρίφθη αίτημα της Τουρκίας να μην παραμείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» σημείωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Αναφορικά με τα «περί «φλερτ» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση περί «συνεργασιών», η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι ΑΝΕΛ, θέτοντας, εν μέσω κρίσης, στην άκρη τα περί «αριστεράς-δεξιάς», προτάσσουν την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, την ευταξία στη λειτουργία του κράτους και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Αν υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που συντάσσονται προς αυτή την κατεύθυνση, οι ΑΝΕΛ δεν έχουμε λόγο να φέρουμε αντίρρηση. Αλλά αν πρόκειται για εκείνες τις δυνάμεις που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και παραμένουν αμετανόητες ή λένε να ακολουθήσουμε μια πιο νεοφιλελεύθερη στάση, δεν έχουμε κάπου να ταυτιστούμε» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Διαβάστε επίσης