Γιώργος Σιγαλός: «Μετακίνηση προϊσταμένης σε υπηρεσία του Δήμου για ζήτημα χημείας»

καταγγελία του δημοτικού συμβούλου

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σιγαλού, σχετικά με την υπόθεση εργαζομένης στον δήμο: 

                Παρακολουθούμε πραγματικά με ενδιαφέρον δημοσιεύματα που αναφέρονται στην μετακίνηση της προϊσταμένης από τα δημοτικά κοιμητήρια. Προϊσταμένης που τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια, έβαλε σε τάξη τα κοιμητήρια, ξεσκέπασε σκάνδαλα, έσπασε αποστήματα και «χάλασε» σχέδια πολλών εμπλεκομένων.

Παρά την χαρά τους, που ορισμένοι, ανερυθρίαστα δεν έκρυψαν, με την μετακίνηση της, εύλογα τα ερωτήματα προκύπτουν για την Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη, που δυστυχώς αντί να επιβραβεύσει και να περιφρουρεί τέτοιους υπαλλήλους, υποκύπτει σε «πιέσεις» και τους μετακινεί, εντελώς αδικαιολόγητα .

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο , έκανα σχετική ερώτηση στον κ . Δήμαρχο και έλαβα απάντηση ότι η μετακίνηση έγινε για να γίνει η υπηρεσία πιο αποδοτική(!!!) και είχε αποφασισθεί όταν η ίδια ήταν σε άδεια (!!!).

Είναι προφανές ότι πρόκειται περί σοβαρού λάθους της Δημοτικής Αρχής , που δίνει δικαιώματα σε όσους τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα Δημοτικά κοιμητήρια, να πανηγυρίζουν.

Αφού πέτυχαν μάλιστα τον πρώτο στόχο τους, ζητούν και τον δεύτερο : Να μετακινηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, από την Δ/νση Πρασίνου, στην Δ/νση Προσόδων!!!

Σίγουρα οι περισσότεροι συνδημότες δεν γνωρίζουν όλο το εύρος των πεπραγμένων στα κοιμητήρια, αλλά και ως αφορά εμένα που είχα την διαχείριση τους για δύο χρόνια (2013-2014), δεν θα επιτρέψω , με όποιες δυνάμεις διαθέτω, να ξαναγυρίσουν σε εποχές αδιαφάνειας, αδιαφορίας και κατάχρησης.

Περιμένω δημόσια να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή. Περιμένω να αποκαταστήσει την προϊσταμένη και να στελεχώσει την υπηρεσία .

Περιμένω τέλος από τους υπαλλήλους του Δήμου και τα συνδικαλιστικά τους όργανα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, πέρα και πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί το τι συμβαίνει στα κοιμητήρια δεν αφορά εμένα μόνο, ούτε αυτούς. Αφορά όλους μας γιατί είναι θέμα ηθικής τάξεως.

Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι, ότι τα μέρη αυτά του πόνου, όπου βρίσκονται οι πρόγονοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι , μόνο με ανθρώπους άξιους και αδιάβλητους, μπορούν να λειτουργήσουν.

 

 

Γεώργιος Π. Σιγαλός

Δημοτικός Σύμβουλος Πατρών 

Διαβάστε επίσης