Είχε… άγιο: Καρέ καρέ η στιγμή της διάσωσης σκύλου που παρασύρθηκε από τα κύματα

06/02/2025 | 17:47

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή της διάσωσης ενός σκύλου από την Ακτοφυλακή στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ένα γκόλντεν ριτρίβερ ηλικίας 3 ετών ξέφυγε από την επίβλεψη των κηδεμόνων του στη διάρκεια της βόλτας τους στην παραλία και μπήκε στη θάλασσα. Ο αέρας όμως ήταν αρκετά έντονος με αποτέλεσμα τα κύματα να παρασύρουν τον σκύλο προς τα μέσα, οπότε κι ήταν αδύνατο για τα αφεντικά του να μπουν στη θάλασσα και να τον φέρουν πίσω.

Η Άντρεα κι ο Ρίτσαρντ Φίλιπς βρέθηκαν την 1η Φεβρουαρίου σε παραλία της Νότιας Ουαλίας έχοντας μαζί τους τον σκύλο τους, ονόματι Σειρήνα, προκειμένου να απολαύσουν μια βόλτα στην παραλία. Ο σκύλος είχε πρόσφατα υιοθετηθεί από καταφύγιο αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων και σύμφωνα με τους κηδεμόνες κουβάλαγε αρκετά ψυχολογικά τραύματα από όσα είχε περάσει με τα προηγούμενα αφεντικά του.

Χάθηκε μέσα στη θάλασσα

«Το Σάββατο σχεδιάζαμε να βγούμε μαζί της και την είχαμε τοποθετήσει προσεκτικά στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου όταν φαινόταν ήρεμη. Καθώς πατήσαμε το κλειδί για να κλείσουμε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, πιστεύουμε ότι ο θόρυβος πρέπει να την τρόμαξε γιατί πήδηξε έξω και αμέσως, τρέχοντας στους αμμόλοφους και κατέβηκε στην παραλία», περιέγραψε αρχικά το όλο σκηνικό η Άντρεα Φίλιπς. Αφού ο σκύλος άρχισε να τρέχει προς την ακτή με ολοένα και πιο γρήγορο ρυθμό, η γυναίκα είπε ότι πανικοβλήθηκε επειδή δεν μπορούσε να συμβαδίσει μαζί της και τότε ο σκύλος μπήκε στο νερό κι άρχισε να κολυμπά προς τα μέσα.

Δείτε  φωτογραφίες

ΣΚΥΛΟΣ

ΣΚΥΛΟΣ

ΣΚΥΛΟΣ

Όταν ένας περαστικός που έβγαζε βόλτα τον δικό του σκύλο έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια να προσπαθήσει να πιάσει το ζώο που κινούνταν γρήγορα, φώναξε στην κα Φίλιπς να καλέσει την Ακτοφυλακή. Όπως είπε «φοβόταν τα χειρότερα» για τον αγαπημένο της σκύλο και πρόσθεσε: «Ομολογουμένως δεν έχω πάντα το κινητό μου τηλέφωνο, αλλά ήμουν τόσο ευγνώμων που ήταν στην τσέπη μου και μπορούσα να κάνω αυτή την κλήση στο 100 που με παρέπεμψε στην Ακτοφυλακή».

Όπως είπε η Άντρεα Φίλιπς, την κράτησε ήρεμη, όμως η ίδια βλέποντας τον σκύλο να ξεμακραίνει μέσα στη θάλασσα άρχισε να ανησυχεί έντονα. οπότε κι άρχισε να φοβάται για το χειρότερο. Το φουσκωτό της Ακτοφυλακής δεν άργησε να φανεί και να περισυλλέξει το ταλαιπωρημένο τετράποδο, το οποίο ευτυχώς αν και τρομαγμένο ήταν σώο και αβλαβές.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας: Βραβείο και Τιμητική Διάκριση στο Bravo Schools 2025 για το 3ο Εικαστικό Εκπαιδευτικό Event

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Τρίτη στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Φουρνιέ στην απολογία του: «Συγγνώμη από όλους, αλλά όχι από αυτούς τους πέντε που έβριζαν τη μητέρα και τη γυναίκα μου»

Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός θα ανέβει και πάλι στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ – Ραντεβού την επόμενη σεζόν»

Μάντζος για την κατάληψη του πλοίου Madleen: To Ισραήλ να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη

Παναθηναϊκός: Ψάχνεται για Κορνέλιους

Στάθης Αγγελόπουλος: Νύχτα στα κρατητήρια για τον τραγουδιστή – Τον «καίει» η κατάθεση αστυνομικού της Άμεσης Δράσης

Αγρίνιο: Φωτιά από έκρηξη σε μετασχηματιστή κολώνας δίπλα σε αντλιοστάσιο (ΦΩΤΟ)