Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ελληνιστής Έντι Ο Χάρα

31/05/2016 | 20:44

Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ελληνιστής και δραστήριος υπέρμαχος της υπόθεσης της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, Έντι Ο Χάρα.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Βρετανού ελληνιστή εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «ο πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, δημοφιλής και πρωτοπόρος καθηγητής αρχαίων ελληνικών και λατινικών, παθιασμένος με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά του, έφυγε το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαϊου, από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Αναμφισβήτητα επηρέασε καθοριστικά την κοινή γνώμη, δημιουργώντας πλήθος φίλων και υποστηρικτών μέσα από τη δράση του για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα και την ενοποίησή τους με το μνημείο από το οποίο αποσπάστηκαν βίαια».

Ο ζήλος και η σπουδή με την οποία υποστήριξε την ελληνική υπόθεση επιβεβαιώνεται από τη θέση του ως προέδρου της σχετικής Βρετανικής Επιτροπής, (Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα), και «καθιστά το έργο και την προσφορά του μοναδικά».

«Με οδύνη αποχαιρετούμε έναν άξιο και μάχιμο λόγιο, που κατέθεσε μεγάλο μέρος της ενέργειάς και του χρόνου του στον βωμό του δίκαιου αιτήματος της πατρίδας μας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ευχόμαστε το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η απουσία του να καλυφθεί σύντομα από επάξιους και εξίσου δραστήριους συνεχιστές», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Βασιλόπιτα και ανταλλαγή ευχών στην Περιφέρεια την Πρωτοχρονιά