Έφυγε από τη ζωή ο Αγρινιώτης ιδρυτής της Agrino Γεώργιος Πιστιόλας

Απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Γεώργιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1930 και ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας.

Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών του σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, ασχολήθηκε συνεργαζόμενος με τους δυο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού. Το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO». Τη δεκαετία του ‘80 με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την καινοτομία και την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών της ελληνικής γης, κατέκτησαν τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρείς δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση. Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος. Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο. Επίσης, ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.

Μαζί με την σύζυγο του, Αίγλη Πιστιόλα που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, απέκτησε 2 κόρες την Λουκία και την Βασιλική, νυν αντιπρόεδρο της εταιρίας, και 4 εγγόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)