Εφτιαξαν κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και στα Ζαγοροχώρια!

18/04/2016 | 12:24

Με πρόσφυγες από την Ειδομένη ξεκίνησε η λειτουργία του πέμπτου κέντρου φιλοξενίας στην Ήπειρο, στη μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.

Τις τελευταίες 2 ημέρες, έφτασαν στο Τσεπέλοβο 70 πρόσφυγες, όμως οι 11 αναχώρησαν, γιατί θεώρησαν πως η δομή είναι απομακρυσμένη από αστικό κέντρο.

Ωστόσο, όσοι έμειναν, βρήκαν, όπως είπαν, ένα σπίτι μετά τη δύσκολη διαβίωση στην Ειδομένη.

Πρόκειται για οικογένειες με πολλά παιδιά που χρειάστηκε μέρες για να πεισθούν να φύγουν από την Ειδομένη και τώρα λένε πως θα ενημερώσουν τους συγγενείς τους να φύγουν από τις σκηνές και να μεταφερθούν στο Τσεπέλοβο. Οι κάτοικοι του χωριού τούς υποδέχτηκαν με καλοσύνη, ενώ ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου δηλώνει πως ο δήμος θα είναι παρών για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.

 

Η στέγαση δεν είναι πλατφόρμα, είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη

Συνάντηση ΕΑΠ – ΓΕΣ στο ΚΕΤΧ

10 μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον Γιαννακόπουλο από τον αθλητικό δικαστή με άμεση ισχύ – Αυστηρή επίπληξη και πρόστιμο σε Αταμάν!

Εξιχνιάστηκε απάτη ύψους 22.000 ευρώ στη Ναύπακτο

Πάτρα: Συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Πάτρα: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Τι εντοπίστηκε

Πάτρα: Χαμός στην σχολή Νοσηλευτικής του “Αγ. Ανδρέα” – Πέφτουν μηνύσεις και εξώδικα …βροχή

Rock Festival στο Θεατράκι Ιτεών