Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

08/03/2016 | 16:54

Σε πέντε αστυνομικούς επιρρίπτει ευθύνες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα της ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίθεση εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, το Νοέμβριο του 2015 μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ποντιακών συλλόγων.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ, αποδίδονται ευθύνες στους αστυνομικούς για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους και για την αδράνεια που επέδειξαν, όταν δέχθηκε επίθεση ο βουλευτής της ΝΔ. Μεταξύ των πέντε, είναι και ο αστυνομικός φρουρός του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι, όταν έγινε η επίθεση, ήταν στο περιστύλιο της Βουλής, ενώ παραδέχθηκε πως δεν είχε επιτηρήσει το χώρο.

Από την άλλη, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο της επίθεσης, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είχε μαζί του ασύρματο και έκανε ό,τι ήταν εφικτό για να προστατεύσει το βουλευτή.

Οι πέντε αστυνομικοί κινδυνεύουν να τιμωρηθούν από αυστηρή επίπληξη μέχρι και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεμένικα: Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. των Αγίων Θεοδώρων και εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Πάντων

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Κάνω συζητήσεις για να επιστρέψω τηλεοπτικά»

Τούρτα παγωτό με γεμιστά μπισκότα – Με μόλις 4 υλικά

Χουάντσο: «Δεν μου αρέσει να με παρουσιάζουν σπουδαίο επειδή έμεινα στην απονομή του Ολυμπιακού»

Πάτρα: Συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Γεωργίου για την Παλαιστίνη

Μους σοκολάτας μπίτερ

Δέσποινα Βανδή: Συγκινημένη στη συναυλία για τον Βασίλη Καρρά – «Δεν έφυγες ποτέ»

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ – «Βαθιά ανησυχία για την κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή»