Εύκολο ψωμί στο Air Fryer

25/01/2025 | 15:47

Υλικά:

300 ml νερό
5 γρ. μαγιά
3 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια για 4-5 λεπτά, με το χέρι.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι για 90 λεπτά, σε ζεστό μέρος.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη, φτιάχνουμε δυο καρβέλια και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να ξεκουραστεί η ζύμη.

Τοποθετούμε το χάρτινο ειδικό ταψάκι, στον κάδο του air fryer και βάζουμε το ένα καρβέλι. Το ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 200°C.

 

ΠΗΓΗ

 

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)