Εύκολη συνταγή για μπουγάτσα

23/09/2018 | 16:55

Υλικά

1πακέτο φύλλο κρούστας

4 αυγά

1/2 lt γάλα

1 κρέμα γάλακτος

3 βανίλιες σε σκόνη

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
 

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε αρχικά δύο φύλλα σε ένα ταψί και μετά ξεκινάμε με φορά από τη μια άκρη προς την άλλη, να σουρώνουμε σαν βεντάλιες ένα προς ένα τα φύλλα και κάθε τόσο τα βουτυρώνουμε. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί έτσι, πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα φύλλα για 15 λεπτά στο φούρνο.

Παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Εν τω μεταξύ βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε τα υλικά φροντίζοντας να πάει παντού το μείγμα. Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και η μπουγάτσα είναι έτοιμη. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)