Ευχές του δήμου δυτικής Αχαΐας για τη Γιορτή της Μητέρας

10/05/2020 | 15:36

Ανακοίνωση του δήμου δυτικής Αχαΐας για την ημέρα της Μητέρας: 

Δοξάστηκε στην αρχαία Ελλάδα με τιμές θεάς σαν μάνα Γη, συνδέθηκε από την Ορθόδοξη εκκλησία και γιορτάστηκε στην εορτή της Υπαπαντής  αλλά στο τέλος πιστεύοντας πως πρέπει να έχει μια ξεχωριστή μέρα για να τιμάται, ακολουθώντας τον δυτικό κόσμο, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ο λόγος για την μητέρα και την μητρότητα.

 

Η ερμηνεία της λέξης μαμά, βρίσκεται στις πιο μικρές στιγμές της ζωής του ανθρώπου, γιατί εκεί βρίσκεται και η ίδια. Την συναντάμε παντού στο σπίτι, στην δουλειά, στις χαρές, στις λύπες, στις απογοητεύσεις. Δύσκολος ο ρόλος της και μοναδικός. Ένας σκληρός, διαρκής και αφανής αγώνας.

 

Μάνα! Το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης αλλά και ο στυλοβάτης της κοινωνίας. Ο πιο ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα της ζωής. Πυξίδα καθοδήγησης. Το σταθερό κι ακύμαντο λιμάνι που οδηγεί στα χρόνια της παιδικής αθωότητας. Ζωντανές ηρωίδες της καθημερινότητας που υποστηρίζουν με υποδειγματική γενναιότητα τα παιδιά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ποιότητα.

 

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ