ECOFORUM PATRAS 2025 – «Από την Κρίση στην Ανθεκτικότητα: Υποδομές, Ανάπτυξη και Βιώσιμη Μετάβαση στη Δυτική Ελλάδα»

27/11/2025 | 15:21

Το ECOFORUM PATRAS 2025 επιστρέφει δυναμικά την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 09:30 το πρωί, στον Νέο Λιμένα Πατρών, με κεντρικό θέμα «Από την Κρίση στην Ανθεκτικότητα: Υποδομές, Ανάπτυξη και Βιώσιμη Μετάβαση στη Δυτική Ελλάδα».

Το συνέδριο φέρνει στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς υποδομών, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματικούς φορείς και ειδικούς της πράσινης ανάπτυξης, με στόχο τη συζήτηση για το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας στη μετάβαση προς ένα ανθεκτικότερο, βιώσιμο και τεχνολογικά εξελιγμένο μοντέλο ανάπτυξης.

Κεντρικές Θεματικές του ECOFORUM 2025

  • Ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων και των κρίσιμων υποδομών
  • Πράσινη ενέργεια, κλιματική ουδετερότητα και βιώσιμη μετάβαση
  • Έξυπνες μεταφορές, συνδεσιμότητα και ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Αναπτυξιακές προοπτικές και επενδυτικά εργαλεία για τη Δυτική Ελλάδα
  • Βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης κρίσεων και φυσικών κινδύνων

Το ECOFORUM PATRAS 2025 αποτελεί πλέον θεσμικό σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα για ζητήματα οικολογίας, καινοτομίας, υποδομών και βιώσιμων πολιτικών, συμβάλλοντας ενεργά στον διάλογο για μια περιοχή πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στόχος του Συνεδρίου

Η ανάδειξη ρεαλιστικών λύσεων και στρατηγικών που θα επιτρέψουν στη Δυτική Ελλάδα να μεταβεί από την περίοδο των διαδοχικών κρίσεων -οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών- σε μια νέα εποχή ανθεκτικότητας, ανάπτυξης και πράσινης προόδου.

Το συνέδριο, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών , συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας & Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, τον ΟΛΠΑ Α.Ε., την ΕΑΓΜΕ, τις Αστικές Συγκοινωνίες Πατρών και τη ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΑΜΚΕ. Πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου η κλιματική κρίση έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ζωή της Δυτικής Ελλάδας.

ECOFORUM PATRAS 2025 - «Από την Κρίση στην Ανθεκτικότητα: Υποδομές, Ανάπτυξη και Βιώσιμη Μετάβαση στη Δυτική Ελλάδα»

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ