Δυτική Ελλάδα: 3,8 εκ. ευρώ ενέκρινε ο Περιφερειάρχης για τη “Φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών”

Η παροχή θέσεων φροντίδας, φιλοξενίας και φύλαξης σε βρέφη, νήπια, παιδιά, και παιδιά με αναπηρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014 -2020, διασφαλίστηκε μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη για διάθεση ποσού 3,8 εκ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 2018-2019», που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη γονέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, εγκρίθηκε ήδη και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τη χρηματοδότηση του προγράμματος που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Οι ωφελούμενοι είναι μητέρες καθώς και άνδρες, που έχουν την επιμέλεια τέκνων, και οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, και η τοποθέτηση των παιδιών τους πραγματοποιείται με «εντολή τοποθέτησης» (voucher) που λαμβάνουν από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. μετά από σχετική διαδικασία αξιολόγησης.

            «Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ρόλος τους ως γονείς. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με στοχευόμενες πρακτικές που δημιουργεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Η υλοποίηση του προγράμματος αφορά την επόμενη σχολική χρονιά και συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη μιας από τις σημαντικότερες ανάγκες των οικογενειών της Περιφέρειας.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης