Δυτ. Ελλάδα: Ποιοι χώροι επανεξετάζονται για hot spots – Ζητείται συναίνεση από τις τοπικές κοινωνίες

Στο …τραπέζι επανέρχονται όλοι οι χώροι που στο παρελθόν είχαν υποδειχθεί, προταθεί ή εντοπιστεί για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αυξημένων προσφυγικών ροών. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ζήτησε λίστα από τους περιφερειάχες στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, όπου τη Δυτική Ελλάδα εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής Αντώνης Χαροκόπος.  

Ο υπουργός, στη συνάντηση το είπε  ξεκάθαρα ότι θα γίνει κατανομή σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Υπό το πρίσμα αυτό, υποψήφιες εκτάσεις για τη δημιουργία hot spot στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να είναι οι παλιές εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ στο Σούλι Πατρών, το πρώην εργοστάσιο της Αμιαντιτ στο Δρέπανο, το πρώην εργοστάσιο “Ρετσίνα” στη Μπούκα στις Καμάρες, παλιές αποθήκες στον Πύργο, το εγκαταλελειμμένο παραθεριστικό κέντρο LM στη Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης χώροι που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας. 

Βεβαίως δεν πρόκειται για επιλογές δεσμευτικές, καθώς  κάμπινγκ,  γήπεδα, παλαιά εργοστάσια, εκθεσιακοί χώροι που δεν λειτουργούν , πρώην καταυλισμοί σεισμοπαθών, παλιές αποθήκες ΑΣΟ και πολλοί ακόμη χώροι πιθανές εκτάσεις  για hot spots.

 Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν εξεγείρονταν στο άκουσμα και μόνο ότι υπήρχε ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών. Σήμερα το “ενδεχόμενο” μεταβάλλεται σε βεβαιότητα, προκειμένου να βρουν καταλύματα οι χιλιάδες προσφύγων που εγκλωβίζονται στη χώρα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ακόμη και στο σημερινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ζητήσει τη συμβολή όλων των κομμάτων, ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικές εκρήξεις για τα hot spots. Κι όλα αυτά ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος το 2009 ως υπουργός Εσωτερικών είχε ειπράξειτις αντιδράσεις για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην Πάτρα.

Οι τοπικές Αρχές είναι πιο διαλεκτικές σε σχέση με το παρελθόν, όπως και οι παραγωγικοί φορείς που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, θέτοντας ωστόσο ζητήματα, προδιαγραφές και ζητώντας ολοκληρωμένο σχεδιασμό που δεν θα παραπέμπει σε μόνιμες εγκαταστάσεις. 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

 

Τραμπ: «Θα έπρεπε να μου δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης 4 – 5 φορές μέχρι τώρα, αλλά δεν θα το κάνουν»

Πάτρα: Απεβίωσαν και κηδεύονται Δευτέρα και Τρίτη

Πάτρα: Φωτιστικό έπεσε μπροστά από το θέατρο Απόλλων – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός ΦΩΤΟ

Ιστορικές ρίζες σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν

Ακραία φαινόμενα από την καταιγίδα εξπρές – Ποιες περιοχές πλήγησαν

Το ιδιαίτερο nail trend που ξεχωρίζει αυτό το καλοκαίρι

Μακαρονάδα με μύδια, λευκό κρασί και σκόρδο

Ληστεία: Άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι και τραυμάτισαν 72χρονο – Τον εντόπισε αναίσθητο η σύζυγός του