Δυτ. Ελλάδα: Απολογούνται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για τις κλοπές και ληστείες – Δεκάδες Ρομά έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)

Απολογούνται από το πρωί της Δευτέρας, οι Ρομά που συνελήφθησαν προ ημέρών, από την Ασφάλεια Αγρινίου για δεκάδες κλοπές και ληστείες.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, μιας και έξω απο το κτίριο είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες Ρομά, συγγενείς των κατηγορουμένων.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 3 Μαϊου που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν δέκα άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη έντεκα. Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 28 κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, σε καταστήματα, σε οικίες και σε οχήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τις 645.000 ευρώ. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Με πληροφορίες από agriniopress

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»