Δυναμική έναρξη για το 61ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Πάτρα

21/01/2026 | 15:39

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου Α΄ η έναρξη του 61ου Κρυμμένου Θησαυρού, ενός από τα πιο αγαπημένα και ιστορικά δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού που έχουν καταξιωθεί ως αναπόσπαστος θεσμός της διοργάνωσης. 

Τη φετινή διοργάνωση ανέλαβε το πλήρωμα 191 «Ντορατζήδες» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει κάθε χρόνο διαφορετικό πλήρωμα να κρατά τα «κλειδιά» του παιχνιδιού. 

Κατά την τελετή έναρξης, όλα τα πληρώματα ανταποκρίθηκαν στο πρώτο «φέρτε» που είχε ζητηθεί στην έναρξη, δίνοντας από νωρίς το στίγμα του ενθουσιασμού και της δημιουργικότητας που θα χαρακτηρίσει και τη φετινή διοργάνωση. 

Δυναμική έναρξη για το 61ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Πάτρα

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση του φετινού τραγουδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, με τίτλο «Ο Κρυμμένος Θησαυρός», σε μουσική και στίχους του Περικλή Παπαδόπουλου, το οποίο ενθουσίασε το κοινό και έδωσε ακόμα πιο γιορτινό τόνο στην εκδήλωση. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του αξιαγάπητου Ντορατζούλη, που έκλεψε τις εντυπώσεις και χάρισε άφθονα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. 

Μια σημαντική αλλαγή φέτος είναι ότι η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του παιχνιδιού, μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμασιών. Πρόκειται για μια αλλαγή αλά παλαιά. 

Δυναμική έναρξη για το 61ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Πάτρα

Τα 92 πληρώματα που συμμετέχουν στον φετινό Θησαυρό παρέλαβαν τη φετινή “σακούλα”, η οποία περιείχε – μεταξύ άλλων – τον οδηγό παιχνιδιού, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι, καθώς και το άλμπουμ «Πατρινίνι», το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό βίντεο εισαγωγής, με τους 3 ερευνητές αρχαιολογίας να ψάχνουν στην περιοχή του Δασυλλίου.

Δυναμική έναρξη για το 61ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Πάτρα

Παρουσιαστές της έναρξης του παιχνιδιού την Κυριακή στην πλατεία Γεωργίου Α΄ ήταν οι Κατερίνα Τσουκαλά και Τζίμης Πολίτης.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ