Δρομολογούνται έργα βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Πανεπιστήμιο Πατρών με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Το «πράσινο φως» πήρε το Πανεπιστήμιο Πατρών να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση Φυσικής Προσβασιμότητας ΑμεΑ στις εγκαταστάσεις του» καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης. 

Με χρηματοδότηση που αγγίζει τα 2 εκατ ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»  προβλέπεται η  υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων με σκοπό την δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τη φυσική προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ειδικότερα, με τις εργασίες που θα εκτελεστούν  πρόκειται να προσαρμοστούν τα υφιστάμενα κτίρια και υποδομές του Πανεπιστημίου ώστε να καταστούν ευκολότερα  προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα. Οι επεμβάσεις, που  θα γίνουν στα κτίρια που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, στο Κουκούλι, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, μεταξύ άλλων αφορούν θέσεις στάθμευσης, ράμπες, σκάφες πεζοδρομίων, οριζόντια και κατακόρυφη προσβασιμότητα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων (WC, ανελκυστήρες, αναβατόρια), κατάλληλη σήμανση όλων των χώρων (οριζόντια, κάθετη, επιτοίχια)  κ.α.

«Η δέσμευση μας για ισότιμη πρόσβαση για Όλους, υλοποιείται. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν  αναμένεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης για τους φοιτητές/τριες με αναπηρία αλλά και όσων αντιμετωπίζουν άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πιστεύω ότι σύντομα ο πανεπιστημιακός χώρος θα γίνει περισσότερος φιλόξενος χάρη στη μέριμνα του πρύτανη Χρήστου Μπούρα και των τεχνικών υπηρεσιών του που φρόντισαν σε σύντομο χρόνο να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου»  ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.   

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει και χρηματοδοτεί αντίστοιχα έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων  με αναπηρία και ειδικές ανάγκες στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο