Δράμα: Εκτός κινδύνου ο 18χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από νεροτσουλήθρες

14/07/2025 | 11:39

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται προληπτικά ο 18χρονος που ανασύρθηκε, χθες, Κυριακή, χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα με νεροτσουλήθρες στην Προσοτσάνη Δράμας και επανήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διεύθυνση της επιχείρησης υπογραμμίζει ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και με επιτυχία χάρη στην ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό της ομάδας των ναυαγοσωστών- οκτώ στον αριθμό τη δεδομένη στιγμή, στους οποίους εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες, τονίζοντας ότι χωρίς την άμεση παρέμβασή τους η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική.

«Η συνεχής εποπτεία, επαγρύπνηση και επιτήρηση του χώρου της πισίνας από έμπειρο ναυαγοσώστη της εταιρίας μας, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, και η ταχύτατη αντίδρασή του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη ατυχήματος. Ο ναυαγοσώστης έδρασε χωρίς καθυστέρηση: ανέσυρε το άτομο από το νερό και ξεκίνησε αμέσως την παροχή πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Κατά τη διάρκεια της διάσωσης, στο χώρο προσήλθαν άμεσα δύο γιατροί (επισκέπτες του πάρκου), οι οποίοι ανέλαβαν τη συνέχεια της παροχής πρώτων βοηθειών, όπως προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα (παρουσία γιατρού, ο ρόλος του ναυαγοσώστη υποχωρεί σε υποστηρικτικό). Η συνεργασία ναυαγοσωστών και γιατρών ήταν υποδειγματική», επισημαίνεται.

«Ο νεαρός», προστίθεται, «επανήλθε εντός ενός λεπτού και στα 4 μόλις λεπτά από την έναρξη του περιστατικού έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης. Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται προληπτικά εκτός κινδύνου».

Καταλήγοντας, η ανάρτηση τονίζει ότι «η επιχείρησή μας λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια με βασική προτεραιότητα την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών μας και την πρόληψη ατυχημάτων», ενώ επισημαίνεται ότι «οι εγκαταστάσεις μας είναι πιστοποιημένες και οι ναυαγοσώστες απολύτως καταρτισμένοι, με συνεχή εκπαίδευση σε θέματα διάσωσης και πρώτων βοηθειών».

zougla

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου