Δραγασάκης: Δεν υπήρχε plan x από τον κ. Βαρουφάκη

24/01/2016 | 12:30

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη. Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες, δεν μου τις έστειλε ποτέ» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε δηλώσεις στην Καθημερινή της Κυριακής, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές μελετούσαμε ποικίλα ενδεχόμενα. Εντολή διερεύνησης σεναρίων υπήρχε, αλλά εντολή εφαρμογής σχεδίου ρήξης δεν δόθηκε ποτέ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Βαρουφάκη περί συμφωνίας με την Κίνα για χορήγηση πιστωτικής γραμμής, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι «δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χρηματοδότηση» αλλά συζήτηση για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το Πεκίνο σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων ή αναπτυξιακό δανεισμό.

«Δεν ήξερα για κανένα σχέδιο Βαρουφάκη» δηλώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «αυτό που ξέρω είναι ότι όποτε αναφερόμουν στην ανάγκη να ακολουθήσουμε εναλλακτικό δρόμο (…) επικρατούσε νευρικότητα έως και πανικός».

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ