Δόθηκε το επίδομα θέρμανσης

02/02/2016 | 04:00

Πιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή στους λογαριασμούς των δικαιούχων η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατ. ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο).

Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΣΕΠ: Λήγει σήμερα η προθεσμία των αιτήσεων για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών για τις συνεχείς μετακινήσεις

Ελπίδα Ιακωβίδου: Οι πρώτες της δηλώσεις για το γάμο με τον Τζώνη Καλημέρη 

Ξέχνα τον καφέ: Έξι εναλλακτικοί τρόποι που θα σε γεμίσουν ενέργεια

ΗΠΑ: Έφηβη ξέφυγε από ζευγάρι που την κρατούσε σε κλουβί για σκυλιά

Πολύεδρο: Το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας

Πληρωμές: Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι την Παρασκευή

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη