Δολοφονία καθηγητή: Περίεργη εξαφάνιση προσώπου από το περιβάλλον του

06/07/2025 | 15:41

Καθηγητής σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, πολωνικής καταγωγής, ήταν το θύμα της άγριας εκτέλεσης στην Αγία Παρασκευή. Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση του 43χρονου και πλέον βλέπει ως πιθανότερο το σενάριο των προσωπικών διαφορών.

Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζεται κάτω από άκρα μυστικότητα. Παράλληλα όμως, πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον του «αναζητείται από τις Αρχές» καθώς «έχει εξαφανιστεί αδικαιολόγητα» μετά τη δολοφονία.

Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ως φερόμενος δράστης, έχει μπει ένα άτομο με το οποίο το θύμα, είχε προσωπικές διαφορές. Πρόκειται για τον πρώην άντρα της συντρόφου του καθηγητή.

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν οι Αρχές είναι αυτό του «ερωτικού τριγώνου», καθώς πιθανολογείται ότι πίσω από τη δολοφονία υποκρύπτονται προσωπικά κίνητρα, που σχετίζονται με την ερωτική σχέση του θύματος με την μέχρι σήμερα σύντροφό του. Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν κατά το παρελθόν σύζυγος του άνδρα ο οποίος αναζητείται, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά στην Αστυνομία.

Φέρεται το πρόσωπο αυτό και το θύμα να είχαν δώσει ραντεβού στο σημείο που έγινε η δολοφονία, για να λύσουν τις διαφορές που είχαν.

Και ενώ όπως αποτυπώνεται στις κάμερες ασφαλείας, ο 43χρονος καθηγητής περίμενε στην οδό Ειρήνης, εμφανίστηκε μεταμφιεσμένος ο δολοφόνος του, τον πυροβόλησε έξι φορές και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Από το σημείο συνελέγησαν έξι κάλυκες. Οι τρείς από τις σφαίρες βρήκαν το θύμα στη περιοχή του λαιμού.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών δεν αποκλείουν το πρόσωπο με το οποίο είχε κλείσει το ραντεβού να τον παγίδεψε, να μην πήγε ο ίδιος στο σημείο, αλλά να έστειλε τον πληρωμένο δολοφόνο.

Η Αστυνομία έχει λάβει υλικό από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, όμως μέχρι στιγμής η έρευνα δεν φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς καθώς ο δράστης φέρεται να φορούσε χειρουργική μάσκα και να έχει κοινά χαρακτηριστικά που δεν βοηθούν στον εντοπισμό του. Ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία έφυγε πεζός αλλά στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να επιβιβάζεται σε όχημα που οδηγούσε συνεργός του και να εξαφανίζονται.

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό – Τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια της Πατρών-Πύργου την Πέμπτη – Το πρόγραμμα

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θρήνος για τη μικρή Κατερίνα – Πάλεψε 78 ημέρες στην ΜΕΘ

Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο στο Αίγιο – Ήχησε το 112 ΝΕΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματική κόλαση στην Πάτρα: Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη με 42 βαθμούς!

Σταθμευμένα οχήματα άρπαξαν φωτιά στα Σελιανίτικα – ΦΩΤΟ & BINTEO