ΔΝΤ: Ολο και χειρότερες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

13/05/2020 | 21:52

 

 

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν γίνει ακόμα πιο ζοφερές απ’ ό,τι προέβλεπε τον προηγούμενο μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, (ΔΝΤ) λόγω του κοροναϊού.

Το ΔΝΤ, που τον περασμένο μήνα έλεγε πως η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί το χειρότερο πλήγμα από τη δεκαετία του 1930 εξαιτίας της κρίσεως, αναμένεται να προβεί σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών του τον επόμενο μήνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω και πως η οικονομική επίπτωση της πανδημίας έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε χθες η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Στα μέσα Απριλίου, το ΔΝΤ είχε προβλέψει πως η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3%, με τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες να συρρικνώνονται κατά 1% και τις ανεπτυγμένες κατά 6,1% φέτος.

Όμως, μιλώντας στους Financial Times, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως καθώς η κρίση εξακολουθεί να εξαπλώνεται, «η προοπτική είναι χειρότερη από την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψή μας. Χωρίς ιατρικές λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, για πολλές οικονομίες είναι πιθανό να υπάρξει μια πιο δυσμενής εξέλιξη».

Σημείωσε πως θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω και η πρόβλεψη για την οικονομική βοήθεια που θα χρειαστούν αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις