Διπλωματικό επεισόδιο : Δημόσια συγγνώμη ζητά η Σερβία από την Αλβανία

09/11/2019 | 10:22

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία προκαλούν δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι, και οι οποίες, σύμφωνα με τη σερβική πλευρά, επηρεάζουν εκτός των άλλων τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Ποινική ιστορία»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς ζήτησε από την Αλβανία δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Γκεντ Τσακάι.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, ο Τσακάι κατηγόρησε τη Σερβία ότι διαθέτει «ποινική ιστορία» και πως οι αλλοτινοί πολιτικοί και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σημερινής Σερβίας», μεταδίδει η σερβική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».

«Πρόκειται για παραποίηση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο και ως εκ τούτου περιμένω συγγνώμη από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσακάι.

Αντίθετες με τις σχέσεις καλής γειτονίας

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δεν συμβάλουν στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας και είναι εντελώς αντίθετες με τις προσπάθειες των σέρβων ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν, επίσης, τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, σημειώνει η αλβανική gazetatema.net.

Πηγή: echedoros-a.gr

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Πάτρα: Υπόθεση εκβίασης ερευνά η Ασφάλεια – Το τηλεφώνημα από τις φυλακές Κορυδαλλού(;) και οι οικονομικές διαφορές

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Μιντιλόγλι Πατρών: Τρακτέρ έμεινε χωρίς φρένα και βρέθηκε στην …είσοδο σχολείου, η καρότσα έπεσε πάνω σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)