Διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση νότια της Κάσου και της Καρπάθου

24/07/2024 | 07:12

Διπλωματικές προσπάθειες, για την αποκλιμάκωση της κατάστασης νότια της Κάσου και της Καρπάθου, μετά την αντίδραση της Τουρκίας στις έρευνες ιταλικού σκάφους, στο πλαίσιο του σχεδίου για την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και δύο ελληνικά, ενώ οι έρευνες πραγματοποιούνται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Εξαίρεση μια περιοχή, εξήμισι ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές, που εμπίπτει ωστόσο στην ελληνική ΑΟΖ, όπως αυτή οριοθετήθηκε με την Ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία.

Η Τουρκία έχει αντιδράσει με NAVTEX, υποστηρίζει ότι το σημείο αυτό των ερευνών αφορά τουρκική υφαλοκρηπίδα και επικαλείται το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Πηγή: ΕΡΤΝews

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη