Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ, δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

19/03/2025 | 19:45

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα και με διαφορά στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενώ ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσίασε το Action24 η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 28,1% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 15.9% και το ΠΑΣΟΚ με 14,3%.

Διψήφιο ποσοστό για την Ελληνική Λύση με 11,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, η Φωνή Λογικής με 4,1% και η Νίκη με 3,1%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 23,6% και ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 13,3%, το ΠΑΣΟΚ με 12%, το ΚΚΕ με 7%, το ΣΥΡΙΖΑ με 5% και η Φωνή Λογικής με 3,4%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία το 25,2% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 10,9%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 6,3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% ενώ ο κανένας έχει ποσοστό 33,8%

Οι πολίτες σε ποσοστό 48,2% θεωρούν πως η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 44,9% πως πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό και αν σηματοδοτεί επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου το 72,5% λέει όχι και μάλλον όχι ενώ το 25,4% ναι και μάλλον ναι.

Για την υπόθεση των Τεμπών οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll θεωρούν πως τα συλλαλητήρια έστειλαν μήνυμα σε όλο το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο στην κυβέρνηση σε ποσοστό 80,2%.

Συντριπτικό είναι και το ποσοστό (80.1%) που θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ο,τι μπορεί για να πέσει φως στην τραγωδία στα Τέμπη.

Το ίδιο θεωρούν οι πολίτες και για την Δικαιοσύνη αναφορικά με τα Τέμπη με ποσοστό 76,1%, ενώ το 80,7% θεωρεί πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται πολιτικά την τραγωδία. Επίσης το 86,4% θεωρεί σημαντική τη γρήγορη έναρξη της δίκης για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο με 50,7% και ακολουθεί η οικονομία με 29,9% και η απομονή δικαιοσύνης με 28,7%.

Η ακρίβεια προηγείται και σε αυτά που θεωρούν οι πολίτες πως θα πρέπει η κυβέρνηση να ρίξει μεγαλύτερο βάρος σε ποσοστό 44,4% και ακολουθούν η διαλεύκανση της τραγωδίας στα Τέμπη με 22,6%, η αύξηση των εισοδημάτων με 12,8% και η βελτίωση του ΕΣΥ με 12,4%.

Τις γεωστρατηγικές πρωτοβουλίες του Ντόναλντ Τραμπ βλέπει αρνητικά το 60,8%, ενώ ανήσυχο στο να βρεθεί η Ελλάδα μπροστά σε προβλήματα λόγω των διεθνών αναταράξεων είναι το 76,9%. Τέλος το 77,8% θεωρεί πολύ σημαντική την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

newsit.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Πέσιμο” της ΑΑΔΕ για παράνομη πώληση καρναβαλικών στολών – Σφράγισαν κατάστημα (ΦΩΤΟ)