Δημοσκόπηση Marc: Ξεκαθαρίζει η 2η θέση και η μάχη των “μικρών”

06/06/2024 | 19:35

Στις 16,4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το απόγευμα της Πέμπτης (6.6.24).

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Marc, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ αναμένεται να λάβει ποσοστό της τάξεως του 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 15 μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου αυξάνεται στις 16,4 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,8%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,8%, η Ελληνική Λύση 7,3%, το ΚΚΕ 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, η Νίκη 2,9%, η Φωνή Λογικής 2,4%, το ΜέΡΑ25 2,3%, η Νέα Αριστερά 2,1%, οι Δημοκράτες 1,7% και 3,9% άλλο κόμμα.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%, το ΠΑΣΟΚ 11,7%, η Ελληνική Λύση 8,4%, το ΚΚΕ 7,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, η Νίκη 3,6%, το ΜέΡΑ25 2,8%, η Φωνή Λογικής 2,6%, η Νέα Αριστερά 2,45, οι Δημοκράτες 1,9%.

To 43,6% των πολιτών απαντά ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές όσο και οι βουλευτικές. Το 36,9% ότι είναι αρκετά σημαντικές, αλλά όχι όσο οι βουλευτικές. Το 19,5% θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι ελάχιστα ή καθόλου σημαντικές έως και αδιάφορες.

Η διακύμανση πρόθεσης ψήφου ευρωεκλογών για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Από το 29,7% τον Ιανουάριο και το 30,7% τον Μάιο, στο 29,8%  τον Ιούνιο για τη ΝΔ.

Από το 10,1% τον Ιανουάριο και το 10,4% τον Μάιο, στο 9,8% τον Ιούνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 13,4% τον Ιανουάριο και το 15,1% τον Μάιο, στο 14,8% τον Ιούνιο για το ΠΑΣΟΚ.

mewsit.gr

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ