Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος ΝΔ, πτώση ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεκακομματική Βουλή

13/01/2025 | 20:20

Ανακάμπτει περαιτέρω η ΝΔ με την έλευση του 2025, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Το κυβερνών κόμμα καταγράφηκε στο 31,4% στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή με προβάδισμα 13,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στο 18%, με πτωτική πορεία στην πρόθεση ψήφου. 

Η δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη των τελευταίων μηνών που εμφανίζει τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, με 8,5% στην εκτίμηση ψήφου. Το κόμμα Βελόπουλου είναι στην πέμπτη θέση, με 7,1% κάτω από το ΚΚΕ που «έγραψε» 8,2%. Από τα μικρότερα κόμματα, το κόμμα Κασσελάκη είναι στο 5,1% στην εκτίμηση ψήφου, η Πλεύση Ελευθερίας  στο 5%, η Φωνή Λογικής στο 4,8%, ενώ το ΜεΡΑ25 και η Νίκη εμφανίζονται να μπαίνουν οριακά στη Βουλή με 3%, πράγμα που σημαίνει Βουλή με 10 κόμματα.

protothema.gr
 

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ