Δημοσκόπηση Marc: Αυστηρότερη στάση στο Μεταναστευτικό ζητά το 73,4%

03/04/2025 | 20:05

Αυστηρότερη στάση στο Μεταναστευτικό ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, της MARC, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση για τη στάση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό το 73,4% θέλει η στάση της Ελλάδας να είναι πιο αυστηρή, το 13,4% να είναι αυτή που είναι σήμερα, το 7,7% να είναι λιγότερο αυστηρή . Δεν απάντησε το 5,5%.

Σε ότι αφορά τα κριτήρια της ψήφου στις εθνικές εκλογές,  η πλειοψηφία (43,7%) απάντησε πως θα επέλεγε με βάση την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο.

Με ποσοστό 41,1% ο κόσμος θα επέλεγε με βάση την βελτίωση της καθημερινότητας (υγεία, παιδεία, ασφάλεια κλπ), με ποσοστό 23,4% με άξονα την πολιτική σταθερότητα, το 21,2% με βάση την υπόθεση των Τεμπών, το 19% με βάση την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών και του κράτους. Μόλις το 16,1% θα ψήφιζε με κριτήριο το πρόσωπο του αρχηγού.

Στην ερώτηση για το ποια κυβέρνηση από τις παρακάτω θα ήταν καλύτερα για την χώρα και τους πολίτες να προκύψει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το 28,5% απάντησε πως θα ήταν καλύτερη μία συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Πλεύσης Ελευθερίας – Νέας Αριστεράς. Το 23,8% πως θα ήταν καλύτερη μία αυτοδύναμη ΝΔ, το 10,7% θεωρεί καλύτερη για την χώρα μία συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το 9,3% τη συνεργασία ΝΔ και μικρότερων δεξιών κομμάτων, μία άλλη επιλογή θεωρεί ως πιο συμφέρουσα για την χώρα το 12,7% και ΔΑ απάντησε το 15,1%.

Στο «τι κυβέρνηση θέλουν με βάση την πρόθεση ψήφου» τα αποτελέσματα που εξάγονται από την δημοσκόπηση είναι τα παρακάτω:

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ επιθυμεί αυτοδύναμη ΝΔ.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Πλεύση Ελευθερίας – Νέας Αριστεράς.

Στο ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι είναι διαιρεμένοι και επιθυμούν στο 38,3% συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Πλεύση Ελευθερίας – Νέα Αριστερά ενώ το 27,7% επιθυμεί συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας με το 20,2% να θέλει συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Πλεύση Ελευθερίας – Νέα Αριστεράς και το 18,4% συνεργασία ΝΔ και μικρότερων δεξιών κομμάτων

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ επιθυμεί συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Πλεύση Ελευθερίας – Νέα Αριστεράς .

protothema.gr
 

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά