Δημοσκόπηση Interview: Άνετη πρωτιά για ΝΔ, επέστρεψε 2ο το ΠΑΣΟΚ – Υποχώρησε 4η η Πλεύση Ελευθερίας

12/05/2025 | 21:35

Ανατροπές στον πολιτικό χάρτη καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political και δημοσιεύεται στο φύλλο της Τρίτης.

Στην έρευνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανατιμήσεις βάζουν φωτιά στην κάλπη καθώς οι πολίτες αξιολογούν την ακρίβεια ως το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας σε ποσοστό 27,9% με κεντρικό κριτήριο ψήφου τα οικονομικά της οικογένειάς τους σε ποσοστό 19,5%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται 12,6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ με τη γαλάζια παράταξη στο 24,7% και την Χαριλάου Τρικούπη στο 12,1%. Την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου υποχωρεί στην 4η θέση με ποσοστό 7,3%. Ποσοστό 8,2% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 7,0% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4,1%, το Κίνημα Δημοκρατίας στο 3,7%, στο 3,6% το ΜεΡΑ25, η Νίκη 3,3%, η Φωνή Λογικής στο 3,0% και μένουν εκτός Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες.

Στο ερώτημα «Σε περίπτωση σοβαρής κρίσης (όπως εθνικής, υγειονομικής ή οικονομικής), ποια κυβέρνηση θεωρείτε ότι θα ήταν η πιο ικανή να τη διαχειριστεί;», η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 31,4% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ  με ποσοστό 11,6%.

Μητσοτάκης καλύτερος για τη διακυβέρνηση

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα: «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;», όπου ο σημερινός πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 29,8%, αφήνοντας πολύ πίσω τον επόμενο πολιτικό αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη στο 9,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η ΝΔ εμφανίζει τον περασμένο μήνα εκλογικό ταβάνι το 35%, ενώ αυτό το μήνα σκαρφάλωσε 4 μονάδες αγγίζοντας το 39%.

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ από το 18,5% για τον μήνα Απρίλιο έπιασε ταβάνι 21,1% για τον Μάιο. Η Πλεύση Ελευθερίας που βρίσκεται στην τελευταία θέση από εκλογικό ταβάνι το 14,9% για τον Απρίλιο πέφτει στο 14,5% για τον Μάιο

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του